FACEBOOK

Газ не открихме, само неприключили работи: Алексиев за интерконектора с Гърция

Цялата държава е мобилизирана, за да помогне на строителя да приключи обекта - това заяви служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев по време на инспекция на газовата връзка Гърция-България.

"Остава още един проблем и той е свързан със скадата, която управлява целия интерконектор. Без приключване на скадата, няма как да работи интеконекторът", посочи Алексиев.

"Ние газ днес не открихме в интерконектора, открихме само неприключили строителни работи, но правим всичко възможно в най-бързи и ускорени срокове всичко това да бъде факт", каза още той и допълни, че се надяват да приключи до началото на отоплителния сезон.

На въпрос дали ще бъдат възстановени разговорите с "Газпром", министър Алексиев посочи, че трябва да се действа системно и приоритетно.

"Първи приоритет за нас е газовата връзка, втори приоритет е стабилизиране на "Булгаргаз". Без значение кой ще е доставчик - ако "Булгаргаз" няма средства да разпрати тези доставки, въпросът за това кой е доставчик става безсмислен", каза той.

На брифинга пред медиите стана ясно, че Кризисният щаб работи и когато има конкретни резултати и решения, те ще бъдат съобщени официално. В тази връзка утре ще бъдат обявени готови резултати, свързани с финансовото стабилизиране на "Булгаргаз".

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени