FACEBOOK

Oтиващото си правителство ни остави без газ: ДПС

"Поведението на отиващото си правителство ни доведе до тази ситуация да нямаме газ. Дори и тези митични 7 танкера да бъдат доставени, няма да бъдат достатъчни", заяви пред bTV депутатът от ДПС Петър Чобанов.

По думите му страната ни продължава да доставя руски газ чрез посредници, на по-висока цена. Той подчерта, че нямаме достатъчно осигурени количества газ, да задоволят нуждите на потребителите.

Държавата обеща да компенсира разликата за цените на газа, но това едва ли ще се случи. Рискуваме през зимата да останем на студено, добави Чобанов.

Той посочи, че позицията на ДПС е ясна. В краткосрочен период трябва да се използват всички възможности, за да няма недостиг на газ. В дългосрочен период трябва да се постигне 100% диверсификация подчерта народният представител.

По отношение на предстоящите предсрочни избори той посочи, че за да върви България напред, трябва да се движи с идеята за ясно евроатлантическо мнозинство. Той заяви, че ДПС е отворена към диалог с другите партии, споделящи същите ценности.

Служебният кабинет, който президента ще назначи, трябва да разкрие какво заварва, за да разбере народа какво е вършило предишното управление, каза още Чобанов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени