FACEBOOK

Газова корупция в кабинета: Доклад на парламентарна комисия

"Има данни за корупция по високите етажи на властта във връзка със спирането на руския газ", обяви пред Nova зам.-шефът на парламентарната комисия по енергетика Рамадан Аталай от ДПС. Той е член и на комисията, разследваща обстоятелствата по спиране на договора с „Газпром“.

"Нека да излезе докладът и ще видите, че не е само едностранното решение от руска страна. Има определени действия със сериозна вина на министерство на енергетиката, на Министерски съвет, на „Булгаргаз”, каза Аталай. И заяви: „Няма как да не е корупция да спреш руския газ и да купуваш руски газ от посредник, който предишните управляващи са отстранили, а ти сега вкарваш отново, за да купуваш от него руски газ”, посочи той.

"Това, ако не е корупция, не знам какво изобщо е корупция", възмути се Аталай.

Посещението в Азербайджан е било повече приятно, отколкото полезно, имайки предвид състава на делегацията, коментира народният представител от ДПС. В Баку бяха Лена Бориславова, министърът на енергетиката Александър Николов и премиерът Кирил Петков. Ако това са хората, които могат да договарят доставки на газ, не е необходимо „Булгаргаз” да съществува, каза Аталай. Той съобщи, че за август, септември и октомври газ няма. В момента имаме едва 200 млн. куб. м при необходими 500 млн.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени