FACEBOOK

Енергийната ни политика е безотговорна: ДПС

„Говоренето на управляващите по темата енергетика е недалновидно и безотговорно“, заяви пред БНР депутатът от ДПС Рамадан Аталай, зам.-шеф  на енергийната комисия в НС.  Той подчерта, че нито една страна в Европа не е казала, че прекратява преговорите за доставка на газ от Русия.

"Доставката и осигуряването на енергийни суровини са сложна тема и управляващите или не искат да я асимилират, или искат да служат само на определени техни надзиратели, които от дълго време се опитват да направят така, че енергийната сигурност на България да изпадне в тежка ситуация", посочи Аталай.

“Асен Василев изземва функциите на министъра на енергетиката. На всички е ясно, че и в Катар има газ, и в Алжир, може да се достави през Гърция, през Турция, но такива неща се съобщават, когато вече има договори. Тогава можеш да излезеш и да кажеш, че няма да купуваш газ от другата страна", отчете депутатът.

"Рисковете са, че в края на годината можем да нямаме 3 млрд. куб. м газ, които получаваме от Русия. Фирмите ще фалират. Или пък обратното - ще имаме 50% по-скъп газ от друго място", предупреди той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени