FACEBOOK

Вкарваме 7 кораба с втечнен газ: Петков

Това може да е последното заседание на Министерския съвет. Искам да благодаря за цялата работа. Мисля, че имаме много добри резултати, с които да се похвалим. До последния момент ще решаваме големите задачи и предизвикателства. Това каза премиерът в оставка Кирил Петков преди началото на заседанието на кабинета в четвъртък.


Петков избори и важните теми, които министрите ще разискват. Първата е предложение от Министерството на енергетиката за сключване на договор за седем карго кораба с втечнен газ - доставка на LNG, която ще подобри енергийната сигурност на България.


„Условието за получаване на тези количества е следващият месец служебното правителство и служебното Министерство на енергетиката да осигури необходимата инфраструктура от Гърция и Турция”, обясни премиерът в оставка.


Според него договорът, който днес ще бъде предложен, е важна стъпка на екипа му, съвместно с Европейската комисия, за осигуряване на природен газ за следващите шест месеца.


Правителството ще приеме и новата програма за компенсация на бизнеса заради цената на тока, считано от 1 юли до 30 септември. За крайните потребители ще бъде осигурен таван от 250 лв.


„По този начин правителството осигурява предвидимост на бизнеса през следващите месеци в условията на енергийни предизвикателства. Реално ще помогнем на 633 000 небитови крайни клиенти”, похвали се Петков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени