FACEBOOK

Ул. Каменист път, където е регистрирана ДС-фирмата майка на Телерик

Улиците на София, които търпеливо ви представяме с години, наистина са невероятна история, а общинският гений - кръстител понякога, без да иска, прави феноменални удари. Вижте само горнобанската улица с поетичното име Каменист път. Знаете ли с какво тя е актуална? Ами на нейния номер 13А е регистрирана кооперацията Кимкооп, поставила старта на холдинга Кимкооп, в който минават първите 4 години - от 0 до 3 милиона долара оборот на фирмата на кандидат-кмета на София Васил Терзиев.

Самият холдинг също е регистриран в Горна баня - само че като пощенска кутия. Както Мултигруп беше в швейцарско селоподобно място, каквото е и Горна баня - Цуг. Едното в полите на Люлин планина, другото на Алпите. Иначе адресът за кореспонденция е в Лозенец - явно същия офис, за който Терзиев разказваше как му била отделена стая и счетоводителка, понеже нямали пари със съдружника му.

Общото между основателите на кооперацията и нейния холдинг е, че всички проверени сред тях са офицери от комунистическите тайни служби ДС. А 2 от тях са управлявани от дядото и брата на дядото на Васил Терзиев, чийто баща, както и бащата на съдружника му също са служители на Държавна сигурност. Каменист път. 13...


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени