FACEBOOK

Слоганът на Терзиев взет от БСП’90

“Молим кандидата Васил Терзиев да ни плати 1,5 лв., за авторски права!” заяви във Фейсбук Спас Колев, който в началото на 90-те основа ново младежко крило към преобразената тогава в БСП Столетница.

Движението му, което трябваше да заеме овакантеното място на комсомолската организация носи името Съюз на младите социалисти (СМС) и си има слоган, който е 1:1 с този на настоящия претендент за столичен кмет от ППДБ и Спаси София. Преди дни Терзиев обяви, че влиза в политиката, защото най-много вярва в "свободни, можещи, мислещи хора", с което откри кампанията си. Това обаче попари социалиста със стаж от зората на Прехода.

"Свободни, Можещи, Мислещи, Силни" бе лозунг на СМС от 1990-а г.!”, напомни Колев в социалните мрежи. В тази връзка той иронично поиска чисто символичната сума за морална компенсация.  
Самият Колев беше много активен през 90-те. Въртеше контакти със сръбската страна по време на войната в Югославия. А веднъж той дори бе организатор на конкурса Мис България, който пък носеше слогана „Мир на Балканите” и премина на фона на тогава все още съществуващия Мавзолей на Георги Димитров в центъра на София.

Междувременно сега основателят на СМС не пропуска да напомни в постовете си, че Терзиев родово свързан със старата власт преди 1989 г. и ДС.

„Жал ми е за Десните - ония, дето искаха Лустрация, а днес трябва да преглъщат комунистическа кандидатура! Пряк наследник на ДС и Номенклатурата!”, пише той.

Напомняне, че Терзиев потвърди информацията за миналото на неговия дядо, баща и чичо, които са работили на ключови позиции в ДС и ЦК на БКП. Той обаче обяви, че „не знае” какво точно са правили, а е бил на 15 г. при падането на комунистическия режим у нас.

Егор Глазунов

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени