FACEBOOK

Киро „прати” баба си в мъжки лагер и дамгоса ИСУЛ като отдел на ДС

Нито дума за Татко Петко, за когото има съмнения

Съпредседателят на ППДБ Кирил Петков разказа невероятна история за своите баба и дядо, които “били в концлагера Белене”, за да защити кандидата за кмет на София Васил Терзиев. Напомняме, че претендентът за столичен градоначалник обира негативи от всички страни заради номенклатурното минало и връзките с ДС на цялата му фамилия.

“Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим”, написа във Фейсбукбившият премиер, който се зае да брани Терзиев. Напомняме обаче, че Белебе е мъжко лагер и съответно там не може да има жени и версията му е твърде съмнителна.

Петков представи и друг чутовен “факт” за Райна Петкова. "Баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на ДС от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор”, обяви той. Не е ясно с какво точно тя е била толкова интересна на службите, нито пък е много достоверно уникалното и положение в медицинската институция.

“Аз съм горд от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от “Шесто”, които са я притискали 6 месеца преди да разберат, че нямат шанс да я направят сътрудник. Но нейната смелост не ме дефинира. Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си. И точно поради тази причина подкрепям Терзиев на 100%”, направи връзката Петков.

Всъщност по-интересно би било той  да коментира дали е вярно това, което се горови, че Татко Петко (бащата на Петков) е имал нещо със службите преди 1989 г.

Припомняме, че след представянето Терзиев за кандидат за кмет на София в масовото пространство бе огласено миналото на цялата му фамилия, която се оказа пъстра на генерали и офицери от различни отдели на  ДС преди 1989 г. Дядо му е бил не просто шеф на Трето главно управление и генерал от ДС, но и член на ЦК на БКП. Там са били и братът на дядо му, баща му, чичовците му.Това предизвика остра реакция на различни кръгове, включително и на членове на издигналите го партии.

Терзиев заяви, че не знае каква е била дейността на неговите роднини (а е бил на 15 г. при падането на Желязната завеса) и не се притеснява от нея.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени