FACEBOOK

Червен депутат, затънал в кредити към Д(ПС)-банк, с недеклариран джип Ягуар

19 минути засече водача на листата на БСП в София - област и досегашен депутат Иван Ченчев - човекът, който твърди, че е направил Радев президент и че е бил особено близък по мъжки с Нинова да шофира и да паркира, а после и да си тръгва с джип Ягуар, който не е декларирал. Изобщо бившият пиар на пернишките бизнесмени и чистещи София и другите големи градове, управлявани от ГЕРБ - Титан, има ред проблеми в имотната си декларация, които КПКОНПИ кой знае защо не разследва.

Само за година и половина спед документа, за който се носи наказателна отговорност при неверни данни по чл. 313 от НК, неговите кредити са се увеличили от 60 000 на 104 000 лв.

Интересно е, че баките така щедро му отпускат заеми, при положение, че няма спестявания и недвижимости - всеки, който се е опитвал да вземе кредит знае, че тези работи така не стават. Хеле в консервативната ДСК, където са основната част от заемите на Ченчев, че и златната карта с лимит 15 000 лв., която му е издадена. Напомняме, че това е банката, кредитирала до 1 всички по Апартаментгейт от ГЕРБ.


Още по-интересното е, че най-крупната сума е взета назаем от червения депутат Ченчев в това му точно качество от твърде близката до ДПС Д-Банк, чийто основател Фуат Гювен е бизнесмен, натрупал състоянието си с алъш-вериш по южните ни граници и митници с Турция, което поставя доста интересни въпроси и в същото време - сянка върху ужкимската битка с Доган и мафията на БСП. Необясними са и движенията на притежаваните от депутата автомобили, както ги е декларирал пред КПКОНПИ.

През 2020 г. той описва лизингов автомобил в графата "кредити", който през 2021 г. вече го няма в декларацията му, сякаш се е изпарил. Пък би тгрябвало да е описано поне намаляване на сумата, освен ако не е изплатил накуп задължението си. В такъв случай обаче изниква въпросът - откъде пари, след като е получавал заплата от парламента само 4 месеца през следващата година с кратките й парламенти, няма спестявания, а борчовете му към банките струват поне няколко хиляди лева месечно да се изплащат.   През 2021 г. в графата на колите на Ченчев на целия този фон се появява първо Мерцедес за 6000 лв., после и той изчезва и финалната е с вписано Пежо за 760 лв., което е описал като закупено през 2021 г.

Напомняме, че засякохме друг червен кандидат - зам.-министъра на земеделието от БСП в кабинета Петков - Нинова Стефан Бурджев с нов мерцедес на стойност 200 000 лв. - колкото червените дължаха за наеми на Позитано 20.

Напомняме също, че КПКОНПИ така и не наказа за разкритите от 19 минути и признати от самия него в последваща декларация 3 неверни данни за имущество на заместник-председателя на БСП Атанас Зафиров. Той не бе вписал закупен от него нов апартамент за 300 000 лв., който впоследствие приписа на сина си, който пък няма съответните доходи да го притежава и обзаведе, че и да му плаща сметките. Също със закъснение вписа и мностайното ведомственото жилище в дипломатическите блокове на престижната улица Жолио Кюри в София, за което плаща по евро на квадрат наем и бе окупирал във всичките 8 месеца на м.г., когато не беше народен представител.

Предстоят още разкрития.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени