FACEBOOK

Нинова ще търгува лидерство за евродепутатство: Планът за бягство

Корнелия Нинова ще се опита да изиграе следния план за бягство, след като доведе БСП до четири исторически електорални дъна за партията в нейната 131-годишна история, разказват съратници на г-жа вожда:

Първо, ще се опита да стане вицепремиер отново, за което вече пуска слухове, като за нея няма особено значение дали ще бъде в комбина с „ГЕРБ, ДПС или с дявола”, както и сама богохулно посочи съвсем неотдавна, цитирана от бившите си коалиционни партньори.

Второ, при положение, че правителство с ограничен срок докара до местните избори през октомври – ноември 2023 г., на които БСП ще получи още по-чутовен разгром, тя вече ще подаде оставка, но ще поиска конгрес да я постанови през пролетта на 2024 г., когато така или иначе изтича вторият й и последен мандат като соцлидер.

Трето, за да се оттегли тя ще търгува председателския пост срещу водачество на листата за евродепутати на Левицата на изборите за ЕП през май 2024 г. и ще се спаси в Брюксел със защитени лични „спестявания” от управленията плюс нов пенсионен фонд от Европарламента.


Планът е чудесен, но пред него има няколко пречки, които представляват сблъсък на желаното с възможното по ясни причини:

Нинова няма място в експертен кабинет, какъвто все пак има вероятност да се появи в този парламент. Миналата сряда тя получи осъдително решение от Върховния касационен съд и той доказа недвусмислено, че Корнелия лъже в публични изказвания – няма как да мине за професионален юрист. Публикували сме го.

Държавата осъди фирмата й Техноимпекс заради неизпълнени приватизационни ангажименти, така че не е възможно да претендира за експерт и в икономиката.И това решение сме публикували, и то е доста ясно.

Ако не е на власт и няма възможност да трудоустройва членовете на НС на БСП, служителите на Позитано и техните семейства, което стори при управлението на кабинета Петков – Нинова, с който уреди 500 червени и списъкът е публикуван от нас, Корнелия няма как да удържи мнозинството в управляващия орган на партията. Тя вече не може да разчита на около 30 от членовете му, които бяха от нейната „квота”, но се „стопиха” за месеци, и до пълната загуба на болшинство я делят по-малко от 30 гласа.


Няма гаранция, че БСП, която в момента има четирима евродепутати, ще успее да класира дори един на изборите през май 2024 г. – прагът за спечелване на мандат е 5,88%, а с главоломната тенденция за загуба на проценти, довела до първия в историята едноцифрен резултат на Левицата, червените вече се чувстват доста неспокойни дори за 4-процентовата бариера за преминаване в бг парламента.

Апропо, Нинова няма право да бъде повече депутат в Народното ни събрание, ако не е лидер. Според партийния устав никой, освен председателя, няма право да бъде народен представител повече от 12 години.

Корнелия в момента го допуска за печатаря на бюлетините и изборните протоколи в България Петър Кънев (да не казваме какъв още е той, че не е удобно, може да четат деца) и за още един, когото засега няма да споменаваме. Но на нея няма да й бъде позволено, нищо че й е стил да гази всякакви правила и норми, както особено напоследък ярко доказва. Веднъж паднала, най-верните й днес първи ще я намачкат. Те вече са предавали, някои – не един път.

Многозначителна подробност за кандидат – евродепутат е, че Нинова не може да говори на никой от официалните езици на ЕС, освен български. Даже с вече необщностния английски има сериозни затруднения, както разказват всички свидетели и слушатели на опитите й да провежда дори елементарни разговори на него.

Въпросът тогава е каква точно работа би могла да свърши в Брюксел и Страсбург немеейки? Или целта е осигуряване на допълнителен пенсионен фонд в размер на 10 000 евро месечна заплата, още толкова бонуси отгоре и още 180 000 евро след края на евромандата? Социално наистина...
Най-важното: никой в Партията на европейските социалисти не желае Нинова и то не само заради нейното споразумение за приятелство с Единна Русия на Путин. Заради подписването на документа тя нарочно не отиде на първата евросреща с другите соцлидери от ЕС, когато взе трона в БСП. И това се знае и се помни във всички столици от тази и от онази страна на Океана.


На това отгоре, както се оказва, при нейното председателство Партията е спряла да бъде коректна, освен към редица други институции, и към ПЕС, за което в други броеве ще представим и небходимите данни.

Следва продължение!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени