FACEBOOK

Нинова е г-жа Лъжа: Върховният Съд

Корнелия Нинова е доказана "г-жа Лъжа", постанови Върховният касационен съд. В решение на Второто гражданско отделение с докладчик по делото Веселка Марева, с което 19 минути разполага, от 23 ноември той я осъжда да плати 2400 лева на шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и 1716 лв. съдебни разноски на ПП ГЕРБ. Напомняме, че ръководител на ВКС е съдия с безупречна репутация, която няма нищо общо с модела КОЙ, партии и олигарси, така че решението се приема в юридическите кръгове като безупречно.


Повод за иска на Нинова станаха изказвания, в които Атанасова, юрист, нарича Нинова, също юрист, "г-жа Лъжа", защото е твърдяла, че е проверявана от трима главни прокурори за приватизацията на Техноимпекс и никой нищо не е намерил. Напомняме, че приватизираната от нея фирма е осъдена от държавата за измамите си след приватизацията и сме публикували съдебните решения по този казус, които стават окончателни, докато Нинова е ресорен зам.-министър на икономиата при Тройната коалиция. По новото дело, спечелено ог Атанасова, с документ от прокуратурата се доказа, че Нинова не е проверявана от държавното обвинение за Техноимпекс НИКОГА, т.е. е излъгала в това свое твърдение.


С това могат да бъдат обяснени и някои последни изказвания на Нинова миналия месец срещу прокуратурата, в което тя замеси и името на Кирил Добрев, койтж вероятно също ще я осъди след това решение, защото след загубените 2 инстанции и заседанията на третата, тя е знаела каква ще бъде думата на ВКС и е побързала да се застрахова.


Последните й обвинения бяха за натиск посредством представяне на призовка у дома й, а се оказа, че не прокуратурата, а съдът я зове да се яви по делото, което сама е завела срещу журналиста Явор Дачков за друга нейна лъжа - че по България не е изнасяла при управлението й на ресорен вицепремиер оръжие за Украйна. Дори днес министър от правителството в Киев опроверга това, след като преди него са го правили мнозина, включително министър председателят на кабинета Петков - Нинова: Кирил Петков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени