FACEBOOK

Нинова пише история - 131-годишно дъно за БСП, новоизгубени 35 000 гласа, 1-цифрен %, тя: „резултатът е положителен”

Корнелия Нинова продължава да пише история в 131-годишната съдба на БСП. Тя лично оцени като „положителен” резултата на партията на изборите в неделя на своята пресконференция на Позитано 20. За първи път в историята той е едноцифрен процент, представлява 4-о поредно електорално дъно на 4-те вота през последната година и половина.

Нинова излъга, без да й мигне окото, че „резултатът е същият като последния път”. Беше подсетена от журналистите, че всъщност не е.

„1 процент надолу”, заяде се тя тя. Без да помни, че в предишния си отговор беше проклела рекордно ниската избирателна активност, което означава, че всъщност резултатът е много по-лош от предишния.
Наложи се журналистка да й подскаже, че броят подкрепили я хора изобщо не е същият, тъй като този 1% са всъщност изгубени още 35 000 гласа за БСП спрямо предишното електорално дъно преди няма и 11 месеца.

И наистина тя пада от 267 817 на 232 947 електорат според официалните данни на ЦИК.

Напомняме, че на първите от 5 изгубени от Корнелия Нинова като председател парламентарни избора – също партиен исторически рекорд, партията имаше близо 1 милион гласа подкрепа. Досега в историята след 1989 г. Лилов има спечелени и изгубени парламентарни избори, Виденов има спечелени и изгубени, Първанов има 2 изгубени, Станишев има 1 спечелени и 2 изгубени, но вторите със съставен от БСП кабинет като резултат от вота, т.е. властта е спечелена, Миков има 1 изгубени избори.

Шефката на БСП отказа да подаде оставка, както отрече подобна възможност и за останалите от нейния екип – т.нар. Изпълнително бюро.

Тя многократно отказа да изрази личното си мнение на кого се дължи поредният разгром и изобщо загубата на повече от ¾ от електората на партията в рамките на 5 години и половина, като се прикри зад предстоящото съботно заседание на НС на БСП.

Прехвърли топката на Националния съвет, където си е осигурила близо 2/3 мнозинство още на проведения под нейното ръководство конгрес на БСП, като в него влизат всички служители на Позитано и останалите от свитата на новата Цола Драгойчева.

Единственият чут от Нинова анализ беше: „Направихме добра кампания”. Което, разбира се, предизвика усмивките на журналистите, които от учтивост не прихнаха в бурен смях.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени