FACEBOOK

За да не уволнят агроминистъра, падна замът му Насо Мафията

За да не бъде отстранен червеният земеделски министър и бивш шеф на СИК – Шумен Иван Иванов, който по информация на 19 минути е ударил рекордно високо кръвно във вторник, си отива от поста останалия още от кабинета Борисов 3 заместник Атанас Добрев, по-известен като Насо Мафията.

В ранния следобед на Позитано 20 бяха забелязани да прииждат видни аграри. Включително гледащия странно нестанал след публикация на 19 минути земеделски министър и личен фаворит на лидера Нинова – Стефан Бурджев. Той е виден зърнар от Плевенско – какъв конфликт на интереси, и е другият заместник – министър на СИК-аджията от БСП. Тези дни Бурджев се прочу с кратка схватка в институцията с третия червен зам. на Иванов – бившия евродепутат Момчил Неков.

Не са верни писанията на сайтове, че Добрев бил отстранен, понеже бил част от вътрешнопартийната опозиция в БСП, в която уж е и сестра му проф. Ваня Добрева. Само напомняме, че в Борисов 3 Мафията беше зам.-министър от квотата на Атака, а още преди тройните избори миналата година, кака му сви знамената, като логично брат й беше оставен за заместник-министър на земеделието. Така че няма партийно отмъщение на Нинова срещу Добреви.

По-реалната версия е Насо Мафията да е отстранен лично от премиера Кирил Петков заради разкритията от последния месец, направени от депутата на ПП Александър Дунчев за далаверите за милиони в горските стопанства и странните партийни назначения там.

Напомняме, че това е втори червен заместник – министър, който си отива за броени дни. Преди това с поста си скороспостижно се раздели Георги Йорданов от здравното ведомство, най-известен с издаването на фалшива магистърска диплома на дъщеря му от медицинския университет, където е декан, без тя да има степен бакалавър. Сега ресорът му бяха епидемиите, а подозренията са, че разследване на обществените поръчки за доставка на милиони тестове за училищата е било камъчето, обърнало колата на оправния пловдивчанин.

Най-интересното в случая обаче е, че Нинова е жертвала зама Добрев, за да не се наложи да си ходи министърът Иванов.

Много е възможно неговите неприятности и влизането му в болница с 240 кръвно да се дължат на сериозното разследване на ловното стопанство Паламара. То е претърсвано заради приятелството на експремиера Борисов с боса му Бейзат Яхя.

Интересно е, че министърът още е член – а няма право, но къде е КПКОНПИ, та и основател на Ловно – рибарско сдружение Паламара с ръководител Бейзат Яхя, който по същото време оглавява и Северизточното държовно горско предприятие – златна мина и машина за пари. Същият човек е не

само дългогодишен бос на ДПС в родния край на шефа на СИК-Шумен и сега червен агроминистър.

Той е най-добър приятел – почти брат, на бащата на министър Иванов – Валентин, наричан Шошо, който пък е шеф на Държавна сигурност – Шумен. Негов първи агент по време на Възродителния процес е не друг, а въпросният Бейзат Яхя, долагат от Позитано 20.

Соцдружбата пререства в демократична, под чадъра на лова, и в солиден бизнес. Синовете на двамата другари – Малкия Шошо – това е кодовото име на министър Иванов в тези кръгове, и на Яхя – наследникът на депесаря, който се оказа депутат на ГЕРБ от областта, също са най-добри приятели.

Защо Нинова не пуска СИК-аджията от Шумен?

Известно е, че съпругът на Корнелия Нинова е дългогодишен високопоставен служител на ЛУКойл, докато бос там е Валентин Златев, вкючително след като съпругата на бившия митничар и работническо-мениджърски приватизатор по времето на Костов, оглави Българската социалистическа партия.

Интересите в ловните стопанства и породеното приятелство покрай това мъжко развлечение, което буди доста неприятни емоции и медийни публикации в съвременния свят, където защитата на животните е издигната вече и в законодателна норма, ли е причината за близостта на бившия шеф на руския монополист на българския петролен пазар и червения министър на земеделието?

Това ли е причината Иван Иванов все още да е министър на земеделието?

Ето какво се питат в коридорите на властта, както разказват високопоставени източници пред 19 минути.

Да не би пък тази ловна дружба да е причина изобщо за избора за министър на бившия бос на СИК в Шумен според Търговския регистър, който по образование е ... историк?

Само напомняме, че Нинова направи най-щедрата кампания на БСП на третите миналагодишни парламентарни избори, без субсидия – фокус, който наистина трябва да бъде изследван от математиците и разследван от други професионалисти.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени