FACEBOOK

Петков уволни зам.-министър на Нинова

Премиерът Кирил Петков освободи зам.-министъра на здравеопазването Георги Йорданов, който е квотата на БСП, стана ясно от съобщение на правителствената пресслужба. Именно той беше нагърбен да осъществява контрола върху заразните заболявания, каквото е Covid-19. И е отговорен за де факто спрялата от месец ваксинация.

Напомняме, че преди по-малко от година Йорданов изненадващо се озова в новото Политбюро на Корнелия Нинова, която явно го протежира в кабинета. Сега обаче е бил уволнен от МС със съответната заповед на министър-председателя, но без посочени мотиви.

Според Lupa.bg в коридорите на властта се твърди, че Петков обстойно се запознал с фигурата на бившия депутат от Левицата и неговата дъщеря – Десислава Йорданова, която нашумя с фалшиви дипломи като общински шеф в Община Родопи.

Напомняме, че като декан на медицинския ВУЗ в Пловдив Йорданов се прочу с даването на доказано фалшива тапия на щерка си. Благодарение на баща си тя има  диплома за магистър, без да е минала през бакалавър, което е абсолютно задължително по закон. Особено за заемане на публична длъжност 10 години.

Включително като секретар на община - длъжност, която се заема в 99,9% от случаите от юристи. Най-парадоксалното е, че незавършилата дори като бакалавър Йорданова е работила като Главен експерт в отдел образование. Въпреки, че я спипаха през 2020г., тя отърва присъда заради изтекла давност на казуса.

Преди да бъде уволнен, Йорданов осъществяваше контрол върху Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции.

С друга заповед Петков назначи Божидар Костадинов за вице на транспортния министър Николай Събев.

 

Егор Глазунов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени