FACEBOOK

ЕС заведе дело срещу АстраЗенека за занижените, а предплатени доставки на ваксини

Европейският съюз официално заведе дело срещу фармагиганта АстраЗенека, представляван у нас от майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел. Това става, след като няколкото предупреждения от последните месеци не свършиха работа и предплатените от Европейската комисия доставки на ваксини срещу коронавирус не бяха изпълнени дори 25% от фирмата. Информацията беше пусната лично от еврокомисаря по здравеопазване и хранителна сигурност Стела

Киркиадес в нарочен туит:

„Нашият приоритет е да осигурим доставки на Ковид-ваксини, за да защитим здравето на европейските граждани. Поради това Европейската комисия реши, съвместно със страните – членки, да започне дело срещу АстраЗенека”.

Според компанията, представлявана от майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел: „Искът е неоснователен”. Фармагигантът се оправдава с предварителното споразумение за покупка, сключено между него и Европейската комисия. И заявява, че „ще се бори силно, за да се защити в съда”. Още по-голямата наглост на фирмата е изявлението, че „приветства възможността да реши този спор възможно най-бързо”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени