FACEBOOK

Реформата Нинова - три изборни катастрофи, две фалшиви оставки и пет години съсипване на БСП: Социализъм XXI век

Позиция на ИК на ИПО Платформа „Социализъм XXI век“

На 29 декември лидерката в оставка и клиентелисткото й обкръжение в ИБ на НС на БСП организираха „неприсъствен“ пленум с точка единствена в дневния ред – изключване на член на Националния съвет на БСП. Не на редови член, а на бивш заместник председател на НС и кандидат за председател на БСП. Между празниците, на подпис и без възможност за защита. С тенденциозно и манипулативно подбрани „мотиви“ и аргументи, които могат да бъдат отнесени с пълна сила към авторите им. Това е т.нар. реформа Нинова от последните 5 години. Чистки, изключвания и посочване на „врага с партиен билет“, които ни отнеха 700 хиляди гласа. Колко още трябва да загубим, за да разберем, че анатемосването на другари е най-сигурният път за приключване на БСП? А може би именно това е целта?


В навечерието на Конгреса, вместо отговорна дискусия за бъдещето на партията и на страната - нова програма; организационно укрепване; предложения за радикални социалистически реформи в здравеопазването, социалната политика и икономиката, ръководството за пореден път показва, че се интересува само от себе си и от собственото си оцеляване. На гърба на БСП и за сметка на нейното бъдеще. Освен проява на страх, изключването е и поредният акт, с който БСП демонстрира своята недемократичност пред българското общество.


След три изборни катастрофи и две фалшиви оставки лидерката и приближените й влезнаха във властта. Но не през парадния вход след изборна победа, а чрез прилепване към сложна четворна коалиция с ясен неолиберален профил. И докато на думи разграждат модела „ГЕРБ-ДПС“, на практика, съсипват БСП и надеждите на стотици хиляди социалисти. Ще се примирим ли? До кога ще търпим?

ИК на ИПО Платформа „Социализъм XXI век“


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени