FACEBOOK

Нинова заложи капан на Петков и Василев

Соцлидерът в оставка Корнелия Нинова направи откровена клопка на Кирил Петков и Асен Василев от Продължаваме промяната. В четвъртък вечерта двамата бяха поканени на Позитано 20, за да преговарят за бъдещия кабинет, но там вече ги очакваше екип на агенция ПИК. Журналистите „случайно” се озоваха пред централата на БСП около 23:00, по странно стечение на обстоятелствата, точно когато там се появиха и момчетата от Харвард. От самата медия просто посочиха, че „бдели” там. Понеже редакцията на 19’ е на две крачки от Позитано 20, досега никога не сме забелязвали дежурни екипи от ПИК да стоят там, още повече около полунощ. В крайна сметка те явно са привикани, за да може ПИК да отснеме лидерите как отиват на крак при Нинова. И пуснаха уж папарашки фотоси.

Последва серия от публикации със съмнително качество на сайта на агенцията.  „Задници непрокопсани, не давайте образованието на лигльо и наркоман като Ицо Хазарта! Макар че това е нивото на Румен Радев”, е заглавието на една от тях, която написа небезизвестната Ива Николова.

Напомняме, че веднъж вече наблюдавахме подобно изпълнение при предходните преговори за кабинет, когато Христо Иванов се нави да отиде  при Нинова на Позитано 20 -  нещо, което никога не се прави при преговори. Избира се неутрална територия. Тогава тя беше поканила Блиц, който  да дебне от храстите. И в двата случая става въпрос за издания, свързани със Статуквото, които са близки до ГЕРБ и ДПС. Сега медиите на старата власт усилено лансират тезата за „задкулисни преговори”. От Има такъв народ и Демократична България не коментираха официално тези разговори. Самата Нинова се направи на изненада от реакциите в медиите. "Изумена съм от истерията, която се разви около тази среща. И как нормалното се представя за ненормално. Партии, разговарящи за правителство се срещат - това е нормално. Срещат се в централата на партията в центъра на София. Да - имаше такава среща", обясни тя. БСП е младши партньор, а ПП има също офис в центъра.

Клопка се оказа и съставът преговарящите от страна на БСП – Румен Гечев и Р.Овч. от кабинета на Жан Виденов, Асен Гагаузов и Емилия Масларова от  Тройната коалиция. Това върши идеална работа на пропагандата на статуквото. Именно в издания като ПИК и Блиц се лансира тезата, че „няма промяна, а има подмяна”. С това иначе пък лъсва и фактът, че от страна на Столетницата няма никакъв резерв от експерти и професионалисти.  Когато самата Нинова застана начело на БСП, тя дойде с обещанията да я подмлади и професионаризира. Мнозина сама издигна, но сега ги няма на масата за преговори. Оказва се, че представителите на БСП, които се определят от нея и изразяват партийното мнение са добре познатите лица от върхушката на Левицата вече 30 г.

Напомняме също, че както 19’ писа, Нинова ще се опита да провали тези преговори. Ако не успее - ще пробва да взриви отвътре евентуалното правителство възможно най-бързо. Причината се крие в нейните зависимости. Няма обяснение как есенната кампания на БСП беше най-финансово осигурена от трите т.г., без да има субсидия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени