FACEBOOK

ПП почна преговорите за коалиция във властта

Победителите от вота за НС Прoдължaвaмe Прoмянaтa (ПП) дадоха старт на разговорите за коалиционно правителство. поставиха експерти от няколко различни формации. На масата зa прeгoвoри бяхa пoкaнeни ИТН, БCП и Дeмoкрaтичнa Бългaрия (ДБ). Първитe чeтири тeми, прeз кoитo те преминаха ca eнeргeтикa, икoнoмикa, трaнcпoрт и прaвocъдиe.

Да отпаднат ограниченията и помощта за бизнеса при условията на достатъчно висок процент на ваксинация на населението се договориха партньорите в частта по преговорите за икономическата политика на новото правителство, предаде БНР. Предложението е на ДБ.

В групата за икономика разговорите водят от страна на ПП: Кирил Петков, Даниел Лорер, Ирена Младенова и Калина Константинова. Екипът на ДБ включва Георги Ганев, Иван Матов, Петър Маринов, Петър Василев. Самият Петков посочи, че "този екип ще е надпартиен и ще е с общите цели да се направи правителство, което не прави компромис с нищо.

Преговарящите, които ще се опитат да съставят кабинет, се договориха още минималната работна заплата да се определя като процент от средната за страната.

От ДБ предлагат още преструктуриране на държавните предприятия. А от БСП отново заявиха, че имат готова визия за икономическата политика, която цели икономика на знанието и на високата добавена стойност. Експерите на ИТН предложиха да отпаднат делегираните бюджети в системата на образованието и да се преразгледат квотите във висшите учебни заведения.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени