FACEBOOK

До Коледа ще има кабинет: ПП

"До Коледа трябва да има правителство", заяви пред bTV Лена Бориславова от Продължаваме промяната (ПП). Според нея всички потенциални коалиционни партньори са готови за обща работа.

„Ние не заставаме зад досегашния модел на квотите и политическите назначения. След като знаем политиките и целите – ще изберем хората, които да ги постигнат. Ако някой от нашите коалиционни партньори има по-добро предложение от служебен министър или ние имаме такъв експерт – ще се решава на база експертиза“, посочи тя.

На въпрос кога се очаква да бъде подписано коалиционно споразумение, Бориславова обясни, че предстои да започнат разговорите на лидерско ниво за бъдещото правителство и кои да са лицата, които ще станат министри.

Бориславова уточни, че ПП ще предложат Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов. Тя уточни, че това не е ултиматум и ако има по-добри кандидатури, те ще се съобразят с тях. При липса на подходящи кандидати може да останат служебните.

Тя посочи, че единственото условие за кандидат-министрите е да няма съмнение за тях относно почтеността им и че не са участвали в корупционни схеми.

В сфера Правосъдие бъдещите коалиционни партньори са се разбрали да подпишат декларация, с която да поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев за системно неизпълнение на служебните задължения. Постигнато е и съгласие за реформиране на дейността на КПКОНПИ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени