FACEBOOK

Нинова отлага конгреса? Не била подавала и оставка!

"След неприсъствения червен пленум между Коледа и Нова година, който изключи изненадващо основния опозиционер на председателката в оставка и вицепремиер Корнелия Нинова, тя е намекнала пред членове на Изпълнителното бюро, че най-вероятно най-висшият орган на Столетницата няма да се събере през януари, както бе планувано. На него трябваше да бъде гласувана оставката й като лидер на партията, след изборната загуба на вота през ноември, въпреки че БСП стана коалиционен партньор в кабинета на Кирил Петков, а Нинова получи поста на негов заместник и министър на икономиката и индустрията информация на Lupa.bg до средата на месеца, за когато трябваше да бъде насрочен конгресът, бесепарите, близки до председателката, изчислили, че новият ковид вариант ще залее страната и заболеваемостта ще скочи до невиждани нива. Това, надявали се те, ще продиктува и издаването на здравна заповед за ограничаване на масовите мероприятия, включително конгреси и фестивали", пише сайтът. Джобната медия на Нинова - Епицентър на Мадам В., пък съобщава, че всъщност председателката не била подавала оставка - нищо, че всички сме свидетели, че го стори, а тепърва щяла да го прави на конгреса. Напомняме, че за втори пореден път Корнелия, уж юрист, играе този номер, който е забранен от устава на БСП. Там ясно е записан двукратно нарушеният от нея алгоритъм. В чл. 17 изрично пише, че след оставка на лидера, Националният съвет избира заместник-председател, който да изпълнява функциите до конгрес. На него вече се идва до член 31 от устава, който осигурява нормативно тази процедура на заседанието на висшия орган на партията. Нинова играе силово, но явно изпитва огромен страх, че 

дори Националният съвет, където държи 2/3 от членовете, би дискутирал трите поредни изборни дъна на БСП през 2021 г., които са исторически за партията от 102 г. - точно от 1919 г. Със сигурност ще й се иска обяснение и за назначаването на шеф на СИК, видно от Търговския регистър, въпреки лъжите му, за министър на земеделието, за назначаването за шеф на кабинета й на бившия шеф на младежкото СДС и след това основател на партията, явила се на последните президентски избори в коалиция с НФСБ, който е неин фаворит, беше "стратег", заедно с Мадам В. на загробващите БСП кампании през 2021 г., смятан е от мнозина за агент на ДПС по тази линия и не само, поради което беше принуден да напусне и поста, който заемаше при президента Радев.

Много интересни са и финансовите въпроси, свързани с моментното състояние на левицата, нейните конкретни планове за тази година как да си оправя сметките при борчове за огромни суми по всички линии, както и откъде дойдоха и как се оправдават харчовете за кампаниите - октомврийско-ноемврийската беше особено щедра, има ли бъдеще ведомствената телевизия и т.н.


Наталия Каменова

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени