FACEBOOK

Може да изтеглим AstraZeneca: Ангелов

„Интересът към AstraZeneca е спаднал до минимум", заяви на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. "Причините за отлива всички сме свидетели какви са и на какво се дължат“, допълни той и отново увери, че ваксината е проверена и безопасна.

"Препаратите срещу К19 на AstraZeneca ще бъдат изтеглени, ако интересът към тях спадне напълно. И спрямо договорите, които имаме с ЕК, ще преценим какво да се прави с тях", уточни министърът.

"Избор на ваксини ще има от май. В страната пристигнаха 62 010 дози от ваксината на Pfizer. Всеки месец ще пристигат по толкова. От следващия месец се очаква да пристигнат и допълнителни доставки”, увери още Ангелов.

"Наличните ваксини във ваксинационните центрове са на Astra. Малко количества ваксини на Pfizer са насочени към изпълнение на първа, втора и трета фаза от ваксинационния план", обясни той.

"Изготвят план как личните лекари да разпределят ваксините”, посочи здравният министър. По отношение на отдалечените места в страната, той отново припомни, че с органите на МВР са осигурили логистика за доставяне на ваксините.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени