FACEBOOK

Животът на хората е по-важен от изборния резултат: Радев

„Готов съм да платя цената на всички битки, които трябва да водим, за да защитим животът и здравето на българите”, заяви президентът Румен Радев, който свика спешна среща за пандемичната ситуация и въведените нови мерки. На съвещанието присъстваха: министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров, на образованието Николай Денков, на труда и социалната политика Гълъб Донев, на МВР Бойко Рашков както и шефове на други институции.

„Напълно осъзнавам негативния ефект от въвеждането на новите К19 мерки, особено в дните преди изборите, но като човек на дълга смятам, че животът на нашите съотечественици е по-важен от изборния резултат”,

"Алтернативите са две - или да се затвори държавата, или да се приложи гъвкав подход, Избрах да подкрепя вашето виждане за въвеждане на зелен сертификат, защото смятам, че затварянето на държавата е крайна мярка. Всички помним затварянето на градинките, пълното отмиране на социалния и културен живот", посочи президентът.

"Осъзнавам колко неблагодарна е една такава стъпка, когато само 20% от населението са ваксинирани. Предишните управляващи насадиха трайно недоверие към ваксините. Ясно бе, че ситуацията ще бъде използвана от партии и кандидат-президенти, но без да предлагат решения. Защото те броят гласове, а ние броим заболели и починали хора", добави Радев.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени