FACEBOOK

Сертификатът закъсня: Радан

"Решението на служебния кабинет най-сетне да въведе Европейския Зелен Сертификат има само един недостатък - безнадеждно закъсняло е”, заяви във Фейсбук евродепутатът от ДБ Радан Кънев.

„Ако беше взето навреме, превантивно, както в 90% от държавите в ЕС, днес стотици, може би хиляди българи, жертви на К19, щяха да са живи. И всички български деца щяха да са присъствено на училище, както децата в почти цяла Европа”, подчерта той.

„След решението, повечето български политици (всъщност всички, с изключение на единични представители на ДБ) остават в плен на популизма, егоизма и безотговорността. Дали с гузното си мълчание, все едно не сме най-засегнатата от Ковид държава в света, дали с откровената си предизборна манипулация на фактите”, категоричен е Кънев.

„Повече от всякога имаме нужда от разумен и отговорен политически коненсус, който да спре предизборната злоупотреба със здравната криза и да ни даде надежда за изход от нея. Подобна проява на разум и отговорност би дала надежда, че е възможен консенсус и по другите безкрайно важни за обществото теми - енергетиката и националното позициониране по Зелената сделка, отношенията със С. Македония, съдебната реформа", пише още евродепутатът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени