FACEBOOK

У нас тестват K19 хапче на Файзер върху болни, понеже сме най-зле в света

България, заедно със САЩ, е площадка на изследвания на новото хапче на Файзер срещу коронавирус, което още по Нова година трябва да бъде регистрирано, а в самото начало на 2022 г. ще се появи по аптеките по света и у нас, научи 19 минути от отлично информиран източник. То ще бъде вариант да бъдат заменени ваксините. Бързането е голямо. Мерк, както 19 минути своевременно писа преди седмици, успя първи да внесе за регистрация свое хапче срещу вируса, а Файзер и Модерна загубиха милиарди на борсата, след като бяха изпреварени, въпреки че имат договори за доставки с ЕС и за следващата година.

Проучванията на Файзер се извършват в болници из цялата страна, компанията наема все повече специалисти по проекта. Страната ни е избрана от световния гигант, тъй като е най-проблематичната по отношение на вируса не просто в ЕС, не само на Стария континент, а и е една от най-опасните територии на цялата планета. САЩ пък е държавата с най-много случаи, освен че е родина на фармагиганта.

Не е тайна, че попадналите в интензивни отделения у нас почти никога не успяват да се върнат към живота, положението с Делта варианта на вируса е наистина много тежко, разказват лекарите, които вече имат опит с предишните 4 вълни, но твърдят, че такова чудо не са виждали.

И се чудят, след като ваксините гарантират 11 пъти по-малък риск от заразяване, защо ¾ от българите и 60% от софиянците в частност си играят на руска рулетка със своя собствен живот.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени