FACEBOOK

Тестовете ще струват до 10 лв.: Кацаров

„Пределната цена за антигенен тест ще бъде 10 лв.”, увери на среща при президента Румен Радев служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Припомняме, че тези тестове се поемат от държавата, но не се поемат разходите по взимането им от медици в имащите право на това сертифицирани лаборатории.

"Има информация, че въпреки обявените от вас безплатни тестове, на места цените варират от 15 до 40 лв.. Представете си един работник, който се нуждае от сертификат, но не иска да се ваксинира, да плаща до 40 лева, за да ходи на работа. Искам да вземете спешни мерки", призова президентът Радев.

"В петък започнахме да подписваме договори със сертифицираните лаборатории, като до понеделник трябва да имаме договори с всички тях. Пределната цена на взимането на тест, която е записана в договора, е 10 лв. Тя не може да е по-висока, а лаборатория може да реши да взима и по-ниска цена", увери Кацаров.

Относно контрола за спазването на мерките - ще бъдат създавани съвместни патрули между служители на МВР и РЗИ. "Разбира се, че такива мерки няма как да се осъществят качествено без съвместна работа. В тези екипи в зависимост от вида на обектите, ще бъдат включени и екипи на БАБХ, както и други контролни органи", каза от своя страна вътрешният министър Бойко Рашков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени