FACEBOOK

Днес Петков, Иванов, Пеевски и Борисов са прегърнати: Слави

Току-що „Продължаваме промяната”, ГЕРБ, ДБ и ДПС приеха френското предложение за Северна Македония. И какво стана сега - имаме нова коалиция. Това е направо сюрреалистично. Буквално до вчера, за Кирил Петков от „Продължаваме промяната” и за Христо Иванов от ДБ, да общуват с ГЕРБ и ДПС беше невъзможно и моделът „ГЕРБ и ДПС” трябваше да бъде изчистен от лицето на политическия живот в България.

А днес Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са прегърнати. Прегърнати са заедно за България, за да махнат ветото над Северна Македония, защото така е предложила Франция. Тези думи на Слави Трифонов от трибуната на Народното събрание изчете Тошко Йорданов, след като парламентът даде мандат на кабинета да одобри френското предложение за РСМ. Малко по-късно коментарът на лидера на ИТН се появи и на официалната му страница във Facebook.

„И човешките права на българите в Македония, и фактът, че не признаваме така наречения „македонски език”, и езикът на омразата срещу българите - това не е важно. Важно е да сме по-тихи от водата и по-ниски от тревата, за да не разсърдим Великите сили. Както винаги. Майната им на достойнството и националното самочувствие. Такъв е животът. В такива сложни времена живеем и явно всеки трябва да решава сам за себе си. Аз моето решение го взех и днес стана ясно защо”, отбелязва Трифонов.

И допълва: „P.s. Темата Северна Македония беше обявена като „червена линия” за БСП. Днес БСП преглътнаха своята „червена линия” и гласуваха „въздържали се” и предадоха българския национален интерес. „Червената линия” или власт на всяка цена, г-жо Нинова? И вие направихте своя избор”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени