FACEBOOK

ДБ да поеме отговорност за управлението на район Красно село: ВМРО

Свързани новини

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През 2019 година те им гласуваха доверие с вота си и избраха за кмет на района тяхната номинация - Росина Станиславова.

Припомняме, че правомощията на кметицата на „Красно село“, издигната от ДБ и подкрепена на балотажа от Борис Бонев, бяха прекратени от съда заради конфликт на интереси.
Сега ДБ се крият в полата на Йорданка Фандъкова и отказват да посочат временно изпълняващ длъжността кмет до изборите през есента.

Над 100 000 души стават заложници на ината и неглижирането на проблема от страна на ДБ и техните съюзници.

Спрете политическата подигравка с „Красно село“!

ВМРО – София за пореден път настоява „Демократична България“ да поеме отговорност и да предложи за кмет на район „Красно село“ някой от заместниците на отстранената Росина Станиславова, както повелява законът.

Готови сме да предложим формула, която има своите юридически и политически аргументи. Очевидно след неуспеха да бъде избран един от тримата заместник-кметове, следва да се продължи процедурата. Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация при избор на кмет на община може да бъде избран и общински съветник. След като СОС не успя да избере заместник-кмет, по аналогия може да се продължи вече с избора на общински съветник.

Тук вече идват и политическите аргументи. Предложението на ДБ - г-н Борис Милчев, беше отхвърлено поради неудачност на предложението. Логиката сочи, че ДБ трябва да получат възможност да излъчат свой представител за кмет, но не кой и да е.

Гражданите през 2019 г. решиха да бъдат управлявани от тази политическа коалиция. Оттук въпросът е не дали, а кого да излъчи Общинският съвет. Смятаме, че на този етап единствената кандидатура от ДБ, която може да събере подкрепа е тази на председателя на групата им в СОС – инж. Грети Стефанова (ДСБ). Ето и няколко аргумента – била е заместник-кмет на район „Красно село“, лидер на политическата група на ДБ в СОС, най-възрастният общински съветник в СОС.

Считаме, че най-голямата политическа група в СОС – тази на ГЕРБ, трябва да подкрепи тази кандидатура, а не да продължава с политиката на инат, която заплашва да блокира тотално район „Красно село“.

С едно подобно предложение може да се излезе от патовата ситуация, в която неудачното и лошо управление на „Демократична България“ с избора на Станиславова постави жителите на „Красно село“.


Mishleto15:17 21 Mar 202301
+ 0
- 0
ДБ знаят ли значението на тази дума отговорност
 
© sofia.media всички права запазени