FACEBOOK

Кметицата на Кр. село се отрече от Доброто, няма да изпълни решение на съда за отстраняване от поста

Върховният административен съд отстрани от поста й кметицата на Район Красно село Росина Станиславова. Причината е конфликт на интереси, поради назначаването на дъщеря й за изпълнител на европроект, изпълняван от администрацията на района и ръководен лично от самата Станиславова. Решението е окончателно, но била изпратила молба за допълването му, което според нея спира неговото изпълнение. Тя добави, че се гордее с работата на дъщеря си по проекта, т.е. отрича тотално действащите в ЕС и в България правни норми.

Най-изненадващо Станиславова се отрече от Доброто, а тя стана кмет защото беше кандидат на Демократична България, като заяви, че зад нея не стояла никаква политическа партия. Именно заради случая с конфликта на интереси, за който сега е осъдена, ДБ я скастри с възмущение, но това не отменя взаимната обвързаност на кметицата с коалицията. Така че думите й очевидно не отговарят на истината.

Не съвпадат с реалността и други нейни думи и действия. Например тя смята, че била отстранена не заради конкретното правонарушение, потвърдено окончателно от Върховния съд, а понеже не желаела да изпълнява друга приета и необжалвана нормативна разпоредба, която е задъжителна за нея и за всички районни кметове: за продажба на общински жилища.

Неясно защо Росина Станиславова спомена като въображаема причина за съдебното решение „собствеността на парк Славия”. Всъщност този въпрос е решен още при управлението на Софиянски. Много преди тя да стане кмет случаят е описван многократно от 19 минути и за съжаление по него не само тя не е направила нищо, но и не би могла да направи дори да искаше, колкото и жалко да е това.

Напомняме, че Станиславова беше издигната за кандидат на Доброто и беше избрана на поста под знака на борбата с презастрояването. Какво обаче се случва, откакто е кмет? Давали сме документални и видими примери като два блока, построени по нейно време в жк Борово, част от подопечния й район, които са издигнати в нарушение на закона. При разрешени 5 етажа плюс вграден в покрива тавански, едната кооперация на ъгъла на ул. Ладога и ул.Т. Каблешков от едната и ул. Родопски извор от другата страна е 9-етажна, а другата – на ъгъла на ул. Подуево и ул.Топли дол е 11-етажна, т.е. тя е двойно по-висока от разрешеното. Срещу какво допуска това една искрена поборница срещу презастрояването? Защо не предприе никакви мерки? Това се питат гражданите от Борово.

Те се питат още защо улиците около тези две кооперации се ремонтират средно 3 пъти годишно, вместо веднъж на 3-5-10 години и на кого това е изгодно – ангажиментът за тях е на районната администрация?
Жителите на жк Белите брези пък се питат защо Станиславова проведе война да НЯМА нова детска градина в квартала, която да бъде и първата не само в София, а в България по новия закон?

Защо години наред тя не желаеше да приеме финансирането от Столичната община за още една детска градина в района, въпреки че именно той е сред най-закъсалите в милионния град именно по този показател?

Какви ли незадоволени интереси стоят точно зад тези две конкретни необясними от логическа гледна точка действия на кметицата?

Обаче най-забавното е, че твърде близкият до нея зам.-кмет не само дълго време се представяше за архитект, без да бъде такъв, а живее на едно много особено място, с което може да създаде на двамата големи юридически проблеми – очаквайте подробности.

Дори не можете да си представите колко интригуващ е казусът, доказващ гениалността на класика на сатирата ни Ст.Стратиев и верността на лафа му, че България е „страната на неограничените НЕвъзможности”!

След редакционното приключване на броя гражданите на Красно село се събраха на митинг пред сградата на общинската администрация, за да изразят волята си за напускане на тази сграда от Станиславова и нейния зам.

Мария Пенчева


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени