FACEBOOK

Зам.-кмет живее ли в сградата на Район Красно село, като да му е дом?

Няколко независими един от друг източника разказаха пред журналисти от 19 минути, че заместник-кметът на Красно село Николай Веселинов обитава сградата на районната администрация, като да му е дом.

Там спи, там си приготвя храна, там приема и предава. Обърнахме се за коментар към отстранения от съда, но все още заемащ длъжността районен кмет Росина Станиславова по темата, за да потвърди или да отрече сведенията.

Двамата са повече от отбор. Веселинов разправяше някакви юридически неща в нейна защита на пресконференцията, която даде след окончателното съдебно решение за отстраняването й поради назначаване на нейната собствена дъщеря по европроект, изпълняван от районната администрация, която оглавява.

Човек би си помислил, че го правеше от позицията на човек с правно образование. Но той няма.


Също така не е и архиктект, както известно време се представяше не само на официални срещи, но и беше изписван в документи на районната администрация.

Човекът просто няма никакво висше образование.

Така се явяват и на делови срещи. Например, при отказите за строителство на детски градини в поверения им район, който е един от най-нуждаещите се в София.

В същото време, дошли на власт с лозунги против презастрояването, те допуснаха чудовищни и при това противозаконни обекти, като например двукратно по-високия от позволеното блок на ъгъла на ул. Топли дол и ул. Подуево в Борово, както и на 50% повече от разрешената етажност кооперация на ъгъла на ул. Тодор Каблешков и ул. Родопски извор в същия квартал. Тези казуси са описвани не веднъж от нас, никога не са коментирани от Станиславова и нейния заместник „архитект”, както и случаите с детските градини, които блокираха.

За съжаление, това далеч не са единствените нарушения, които гражданите на Район Красно село регистрират.

Ако е вярно, че дори една нощ заместник-кметът е преспал в общината, това също е противозаконно, твърдят юристите. Никой няма право да използва като своя публичната собственост.

Очакваме отговорите на Станиславова.

Преди назначаването си за заместник – кмет, след като Станиславова спечели изборите като кандидат на Демократична България в края на 2019 г., в трудовия договор за постъпването от новата 2020 г. е още по-шокиращо, че възрастният вече мъж няма записан дори ден трудов стаж. Което около 50-те е близо до републиканския рекорд. „0 години, 0 месеца и 0 дни“, както пише черно на бяло.
Интересно е на каква база той изобщо е назначен за заместник-кмет, освен по партийна линия на Доброто. И първоначалната му заплата, вероятно индексирана като всички други чиновнически, е 1920 лв. преди 3 години.
Въпросите за ценза на Веселинов също бяха отправени към Станиславова за коментар като човека, който го е назначил.

И понеже е трудно да им се намери разумен и логичен отговор, сме я попитали каква е степента на близост между двамата, която е толкова коментирана тема не само в районната им, но и в цялата софийска администрация с още 23 района и Голяма община.
Според нашите източници те са буквално неразделни.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени