FACEBOOK

Гешев или Радев - за кого игра Нинова в Деня на протеста: Декларация на БСП от 09.07.2020 г.

В 15:01 ч. на 9 юли – Деня на първия протест след нахлуването на прокуратурата в офиса на държавния глава в сърцето на София, когато ние вече от час бяхме на площада пред президентската администрация, Корнелия Нинова пусна декларация, която цитираме дословно:
„БСП уважава върховенството на закона, но не приема прекалената показност и търсен медиен ефект при днешните процесуално-следствени действия.

Сигурни сме, че всяко от засегнатите лица ще съдейства на органите без това да бъде зрелищно организирано. БСП вярва в почтеността и достойнството на президента Радев. Случващото се днес е безпрецедентен акт, който руши устоите на българската държавност".

В превод: Гешев е прав, но не беше твърде красиво.

Изобщо не говорим как е възможно да се използва словосъчетанието „върховенство на закона” за акция, прегазила куп правни норми. И да се използва от юрист като Нинова.

Даже показността била добре, само дето била „прекалена”.

 

А набедените, както се оказа от решенията на съда, секретари на президента явно са виновни в очите на Нинова, но била убедена, че щели да „съдействат на органите”. Самия държавен глава според нея няма вина, за другите явно не е сигурна. Това обикновено се казва на хора, за които е препоръчително да си смекчат присъдите – съветват ги, вече арестувани, „да съдействат на органите”, досущ като в декларацията.

От този, цитиран 1 към 1 текст, се разбира, че очевидно се приема кривосъдието от последните години, според което всеки е виновен, а не невинен до доказване на противното, щом са го посочили с пръст.

Има възможност Нинова да не е имала всичко това предвид, а виновен да е нейният „пиар”, който държи погребална агенция, докато иначе е самодеен актьор, режисьор и журналист  в дълбоката провинция - той да е написал този твърде уличаващ лидерката за зависимост от прокуратурата текст.
Само напомняме, че Радев беше издигнат лично от Нинова за президент, въпреки че Мая Манолова имаше най-много номинации от партийните организации на БСП. Тогава лидерката не се съобрази с процедурите, на които Нинова сега толкова започна да държи,.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени