FACEBOOK

И БСП-Видин поиска оставката на Нинова

Филип Попов също й обърна гръб

Призивите за оставка на шефката на БСП Корнелия Нинова заваляха от цялата страна. Областният съвет на партията във Видин поиска незабавното й оттегляне днес след катастрофалната изборна загуба на парламентарния вот.

"Организацията смята за необходимо спешно провеждане на заседание на 50-тия конгрес, на което да се анализират резултатите от изборите и състоянието на БСП, с цел излизане от тежката криза, в която се намира партията в момента", пишат от там.

И са категорични, че Нинова трябва да си тръгне, заедно с цялото ръководство. Мотивът е ясен: "Тежката изборна загуба и състоянието, в което се намира партията".

Единственият избран депутат от БСП-Видин, сочен за верен на Нинова - Филип Попов, е отказал да иска оставката й, но и не е останал на заседанието, за да я защити.

Напомняме, че Попов и Нинова подредиха листата на кандидат-депутатите от града без никакво съгласуване с местната партийна организация, а директно я спуснаха отгоре. Така за пореден път се формира успореден на официалния предизборен щаб, който няма никакво отношение към БСП-Видин и нейния лидер Димитър Велков, което на свой ред доведе до катострофална загуба в града смятан някога за червена крепост.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени