FACEBOOK

3-та област въстана срещу Нинова

След организациите в Благоевградска и Разградска област, и пернишките социалисти скочиха срещу Нинова. 3-те организации са от 4-те, където БСП има областен кмет т.е. най-важните. Нинова ги покани на среща веднага щом 19' съобщи новината.

„Загубихме изборите катастрофално, БСП е в най-ниската си точка на подкрепа”, сочи позицията на Изпълнителното бюро на БСП-Перник.

„С болка и загриженост трябва да констатираме, че само преди дни БСП получи най-ниския си изборен резултат за последните 30 години. Българската левица е в опасност!", алармират от местната партийна организация.

„Много фактори доведоха до този резултат, а един от основните е вътрешнопартийната чистка, предприета на всички нива в партията и към всеки потенциален лидер на мнение. Вместо след прекия избор и заседанието на 50-я Конгрес да се обединим за победа на изборите и промяната, националното ръководство задълбочи разделенията с безсмисленото разчистване на вътрешнопартийни сметки и преследването на „врага с партиен билет“”, изброиха от БСП-Перник.

„Освен това, налагането на водачи на листи, абсолютно непознати в районите си и вземането дори на второто място в област Перник за гражданска квота, служебното пренареждане на други листи, маргинализирането на водещи фигури на левицата, спечелили избори срещу ГЕРБ, вяла кампания вместо леви политики, всичко това доведе БСП до трета политическа сила”, посочват още те.

„Витиеватите отговори за подкрепа за кандидатурата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова доведоха до разколебаване на част не просто от периферията на партията, а дори и на нейното твърдо ядро. Радев е достойният президент, подкрепен и издигнат от БСП през 2016 г., но ръководството на партията не сметна за необходимо да го подкрепи ясно и категорично за втори мандат”, добавят от местната структура.

"Всичко това е резултат от изключително непродуктивната политика, водена и налагана от нейното ръководство и председателя Нинова. И въпреки това слабите резултати бяха посрещнати с половинчато поемане на политическа отговорност - ръководството на социалистите подаде оставка, но председателят на партията Нинова заяви, че остава на поста си. В името на оцеляването на БСП, на социалната справедливост, на лявата идея, призоваваме Нинова да постъпи достойно, да поеме отговорност за действията си като подаде оставка и партийното й положение да бъде разгледано от НС на БСП”, настояват от организацията.

„Освен това призоваваме за незабавно свикване на присъствено заседание на Националния съвет на БСП и свикване на заседание на 50-я Конгрес на партията! Госпожо Нинова, не хвърляйте партията по пътя на СДС!", заключват от социалистите от Пеник.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени