FACEBOOK

Нинова не подава оставка

„Аз няма да подавам оставка”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, след разгромната загуба, която избута Столетницата на

3-то място. Вместо нея си отива Изпълнителното бюро на Левицата.

Напомняме, че практиката в ервопейските партии е напълно обратна: лидерите им да поемат лична политическата отговорност и хвърлят оставка след далеч по-скромни загуби.

„Не мога да хвърля партията в тези 3-месечни вътрешни процедури в момент, в който се вземат важни решения”, аргументира своето оставяне на поста Нинова. Причината обаче се крие във факта, че според устава на БСП подаването на оставка означава, че няма връщане назад и то е завинаги, след което се свиква избор на нов председател.

„През цялото време вътре в БСП имаше хора, които работеха за други сили и ние се борехме вътре и навън”, каза Нинова, визирайки враговете с партиен билет. В същото време националният съвет на Столетницата в 2/3 се състои от верни на нея хора. Така например най-лошият и резултат за Левицата има във Варна, където водач е лизкия до Нинова Борислав Гуцанов. Самата тя води в Пловдив и събра 20% с второ място, а в София БСП е четвърта.

„Възприети сме като част от статуквото и това е голямата ни грешка и вина - не успяхме да се наложим като убедителна алтернатива”, призна Нинова и обясни, че повечето хора са гласували за нещо ново.

„Няма да подкрепим никакво правителство, предложено от ГЕРБ”, каза още тя.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени