FACEBOOK

Газът пак е от Газпром, но го плащаме 28% по -скъпо: Фактурите(На живо)

Газът пак е от Газпром, но го плащаме 28% по -скъпо, които се разпределят между офшорките на Промяната и Газпром, заяви Делян Добрев. Той показа фактурите, които България плаща. Последната е с дата 31 юли 2022 г.

По думите му  през юни, вместо да го купуваме директно от Газпром на 86 евро, го вземаме от румънския Газпром на 110 евро, който пък е притежание на Газпром Швейцария. Не е правена процедура, а е задължителна по закон. "Количествата не са закупени и през борса, не е имало състезание. Целта не е била да се дава ниска цена, а да се напомпа цената, за да отиват пари в офшорките на промяната", заяви бившият енергиен министър Делян Добрев. Още по-интересен е случаят с изпращане на запитване от Булгаргаз на 19-и, а офертата и фактурата по него е получена на 18-и, т.е. предварително. С други думи - всичко е било предварително нагласено.

"От Газпром - Швейцария една част от парите отиват в офшорките на промяната. Няма друго обяснение, защо не купуваме по-евтин газ от Газпром", а купуваме по-скъпо от румънския Газпром. Вземаме от дъщерна компания, а не от компанията -майка. Кой печели от цялата тази схема? Явно тези с офшорките", каза той.

Бойко Борисов обеща утре да разкрие с документи как стоят нещата с реалните действия на последното редовно правителство и спрямо другия руски монополист у нас Лукойл. "Нещо са близки и не го споменават", пошегува се той.

"Корнелия Нинова казва - аз съм за незабавно подновяване на отношенията с "Газпром", но като вицепремиер и министър на икономиката ги развалиха. Виждате ли логика някаква? Няма", коментира Борисов и продължи с питания за партитата, които са правени в почивни бази на МВР.

"Как нито един журналист не зададе въпрос - какви са тези частни партита? А там са канени хора, които дори не са служители на въпросното ведомство. Това го казва Демерджиев пред bTV и темата се похлупва. Защо не казват кои са тези бази, кои са тези граждани? На 22 август зам.-министър Папукчийски: "Пощите бяха хакнати заради куриерска фирма". Защо никой не пита как се облагодетелства русенската организация на ПП", пита лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов заяви, че най-изгодното правителство в полза на Русия е това на Кирил Петков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени