FACEBOOK

Държавата отпуска 800 млн. лв. заем на Булгаргаз

Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на „Булгаргаз“. Това каза служебния министър-председател Гълъб Донев преди заседанието на служебното правителство. Условията, с които дружеството ще възстанови тази сума, ще бъдат определени с решение на Министерския съвет.

Това решение идва, след като Министерството на енергетиката в сътрудничество с Министерството на финансите, са изготвили план за финансово оздравяване на „Булгаргаз“.

Според Донев този заем ще стабилизира финансовото състояние на „Булгаргаз“ и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон.

"Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недупостимо е да се поставя под съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, още повече когато това се прави за предизборна употреба", коментира още служебният министър-председател.

Седмица по-късно мога да добавя още една задача, която е свършена от кризисния щаб в енергетиката - освен, че търси бързи и ефективни решения за гарантиране на доставките на природен газ, кризисният щаб ще има и задача да възстанови синхрона и добрата кординация между институциите, заяви Донев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени