FACEBOOK

ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои на правилната страна на историята: Каспаров

За край на войната в Украйна се обявиха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и световният шахматен шампион Гари Каспаров. Двамата обсъдиха отношенията между Русия и Украйна, както и последиците от конфликта в централата.

"За сметка на политиката в тази ситуация няма сиво. Като в шаха - всичко е бяло или черно, и е важно да заемете правилната позиция, коментира световният шампион във връзка с напрежението в Украйна.

Според него повечето европейски страни са в правилната позиция, макар да има и такива като Унгария, но е изключително важно всички европейски държави като България да заемат категорична позиция, която да не води до негативи за държавата.

"Представлявам руската опозиция извън страната. Имаме 3 изисквания - пълна украинска победа, пълно изплащане на репарациите и военните престъпници да понесат своите наказания", заяви световният шампион. Той подчерта, че със съмишлениците му работят успешно с приятели и от двете страни на Атлантическия океан.

"Използвам случая винаги да подкрепя партии и партньори, които мислят като нас, както в случая ГЕРБ.
Знам, че скоро имате избори и се надявам че хората ще видят ясно че ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои на правилната страна на историята", заяви Каспаров.


Бойко Борисов подчерта, че посещението е резултат от действията на ГЕРБ. " Това е партията която внесе закон да дадем оръжие на Украйна. Първи сложихме украинското знаме, и до днес то седи в централата. Първи казахме, че това е агресия и това трябва да спре", посочи бившият премиер във връзка с действията на Русия в украинските територии. И подчерта, че цялата европейска общност, ЕС и НАТО, трябва да се опълчат на тези действия.

"Нашата партия обяви 100%, пълна диверсификация от "Газпром", ядреното гориво, и младежите събраха 50 хил. лв. и ги изпратиха на техните украински колеги", изброи лидерът на ГЕРБ. Без да шумят, преди няколко дни от партията са осигурили почивка на Слънчев бряг за 44 деца с шестима ръководители. "Изкараха прекрасна ваканция - музеи, изложби, развлечения. Отърваха се за седмица от войната, с наш превоз. Докато другите говорят, ние действаме", подчерта експремиерът.

Варненският кандидат за депутат, шахматистът Руслан Тошев предложил на Борисов да играе шах с Каспаров, тъй като нямал възможност. "Няма да стигнем до там, знаем си възможностите. Да разделим фигурите на бели и черни - знаем. ГЕРБ и СДС ще отстояваме и след изборите твърдата си позиция", увери лидерът на ГЕРБ.

"Русия ще я има, руският народ не ни е противник и се надяваме един ден и тя да бъде в световната демократична общност. Войната в Украйна трябва да спре, агресията да престане и да се възстанови териториалната цялост. Ние сме уязвими от подобни действия на Балканите - те са прекроявани с граници няколко пъти. Затова днес позицията трябва да е повече от ясна и благодаря, че на Запад са я чули", заяви Бойко Борисов.    


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени