FACEBOOK

Кирчо и Асен си късат ризата, за да защитят Лукойл: Борисов

От партия ГЕРБ заявиха, че ще работят за "100% диверсификация от "Газпром". Служебното правителство да не се връща към нов договор с руската компания, призова лидерът на партията Бойко Борисов.


Относно опитите на служебния премиер Гълъб Донев да защити ходовете на правителството за подновяването на договора с "Газпром" и вчерашните твърдения на Асен Василев и Кирил Петков за това, че монополната точка за внос на петрол е нефтеното пристанище, отдадено на концесия на "Лукойл Нефтохим", Бойко Борисов каза:


"Видях Кирчо и Асен как си късат ризата, за да защитят "Лукойл" - че това била единствената точка и откъде ще влезе петрол. В момента корабите са на "Litasco". Както може "Litasco" да вкарва петрол, така може и БЕХ - първото ни предложение - също да вкарва петрол и да получаваме с 1,20 лв. по-евтин бензин и нафта". И още:


"Вчера видях как се бранят руските компании "Лукойл" и "Газпром" от двете лобита".


Борисов обвини в лъжа Кирил Петков и Асен Василев, които твърдят, че нефтеното пристанище край Бургас е отдадено на 35-годишна концесия и заяви, че то всъщност е част от активите на "Лукойл Нефтофим", а на концесия е отдадена акваторията му.


Междувременно бившият министър на енергетиката Делян Добрев отново покани на дебат за цената на газа Кирил Петков и Асен Василев:


"Асен Василев и Кирил Петков, ако обичат, да заповядат в която искат телевизия, в колкото искат часа, за да уточним истината".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени