FACEBOOK

НАП се „надява” Лукойл да почне да плаща данъци, но ще дава парите ни на доносници, да портят приятели и комшии за стотинките на близките си

Шефът  на НАП Румен Спецов, след като като министъра си А. Василев адвокатства на Лукойл за измамните цени на горивата у нас, обяви, че  руският гигант можело да започне да плаща корпоративен данък на държавата, което е правил в 3 от последните 23 г. и това е взело над 1 млрд.лв. от джоба на бг данъкоплатеца.

Пред бТВ Спецов, който е от Бургас, където е и рафинерията, определи като своя „надежда”, че "Лукойл  най-сетне ще признае появата на печалба от своя многомилиарден бизнес в България и ще плати данък”. Тази година резултатите ѝ били „видимо добри” и шефът на НАП изрази оптимизъм, че ще тя започне да плаща данък печалба. Всъщност работата на НАП, която той оглавява повече от година, е да събере парите НИ, не да се надява.

Службата му не прави и нищо срещу финансовите спекулации за поне 200 млн. лв. месечно от надуване на цените на горивата, посредством фалшиво купуване на нефт на цени на Брент и препродаването му след обработка във вид на бензин, дизел и т.н., докато използваният реално петрол е 40% по-евтиния руски Уралс. От което, вместо нормалните около 2,30 лв., цените по бензиностанциите на литър са с лев отгоре. И така, откакто е шеф на НАП.

В същото време НАП предложи хората да доносничат за евентуално укрити доходи на техни приятели, колеги и съседи, срещу което да вземат 10% от разкритите впоследствие суми. Подобно гнусно завръщане към най-лошите практики на тоталитаризма ли е Промяната?


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени