FACEBOOK

½ шоколад на ден е ОК за сърцето и кръвното

Какво да правим с времето в карантина

Шоколадът се оказва много полезен, при това все едно дали натурален или млечен и това не е само наше мнение. Изследване върху 300 000 души, осъществено от Бейлър Клидж го доказа научно. На това сме посветили и нашия днешен лайфхак.

Данните на учените са безспорни: шоколадът действа добре на сърцето, намалява риска от исхемична болест и други заболявания на най-важния орган в човешкия организъм. Влияе положително на хората, които страдат от проблеми с кръвното и кръвоносните съдове.

Разбира се, важна е и дозата. Според учените перфектната е от 30 до 45 грама или точно от 1/3 до ½ шоколад на ден.

Световната здравна организация също „разрешава” даже и 50 г шоколад на ден, защото при такова количество съдържимата в него захар не е опасна за човека. Преди това „разрешената” доза даже беше двойна.

Изследването за положителните качества на шоколада поднася и друга сензация. Оказва се, че любимият десерт повишава добрия холестерин.

Разбира се, учените правят важното уточнение, че не бива да се яде шоколад с високо съдържание на палмово масло. То е застъпено и в по-скъпите продукти, но в евтините наистина е в повече.

Друго актуално изследване разби мита, че шоколадът е най-големият враг на зъбите. Всъщност, той е почти неутрален във влиянието си върху тях, за разлика от наистина опасните карамелени производни – бонбони за смучене и всякакви други видове продукти, включително популярните хапове срещу гърло.

В същото проучване е разбит и митът за чудодейните качества на водите за уста. Оказва се, че те наистина убиват вредни микроорганизми, но заедно с това погубват и полезните, което е заплаха за здравето, понеже те го пазят като стражи „на подстъпите” към нашата вътрешност. Особено във време на коронавирус, чийто основен вход е именно устата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени