FACEBOOK

Черният шоколад е ОК за депресия, сърце, обмяна, концентрация

Какво да правим с времето в карантина

Черният шоколад е едно от малкото удоволствия, които постът позволява. Научните изследвания показват, че съдържащ 40-45% какао, дори често употребяван в неголеми количества, той е добър антидепресант - нещо, толкова необходимо в локдауни и изолации,даже може да се използва терапевтично, твърдят учените. Посветили сме на този продукт днешните ни лайфхакове.

Първо, важно е да търсите качество - в евтините образци какаото, както вече сме писали в текста, посветен на основната съставка на шоколада, е минимум е не може да изпълни задачите, които очакваме от него. В качествения черен са доказани много полезни ефекти. Освен срещу депресия, той помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания - от тях умират над 65 000 българи годишна, а статистиката за 2020 г. е тайна, тъй като е интересно как 2/3 от полиналите С коронавирус, които са имали преди това сериозни проблеми със сърцето, ще бъдат за втори път описани там, където наистина им е мястото.

Черният шоколад ускорява обмяната на веществата - много е важно в период на жизнен застой, в какъвто сме поради затварянията.

Той помага на мозъка да има повишена концентрация, както и за отделянето на т.нар. хормон на щастието - когато ви заболи глава и го отдавате на пролетната умора, вземете парченце черен шоколад, или пък две, и за секунди ще ви подейства добре. Заради качеството у да стимулира удовлетворението някои се шегуват, че бил заменител и на секса.

На всичко отгоре, този антидепресант и афродезиак съдържа по-малко захар от млечния и се води почти диетичен.

НЕ ДРЪЖТЕ ЧЕРНИЯ ШОКОЛАД В ХЛАДИЛНИК. Там ще придобие ефекта на побеляване, който е неприятен не само визуално. За него е най-добра стайната температура в нормални граници 18-22 градуса. Апропо, побеляването има и информационна стойност - ако е силно, значи производителят е сложи повечко сухо мляко и захар, отколкото е записал на етикета.

Качеството на шоколада естествено зависи от качеството на използваните какаови зърна.

Как се познават хубавите - по формата - добре оформените са и най-качествените. Смачканите и безформените не са толкова добри. Евтините шоколади съдържат какао на прах, което не само е химия, но често съдържа в пудрата и плесен, а това вече е вредно за човека.

ВЪРВИ С ТЕЛЕШКО - направете се на МастърШеф и като истинските белгийски асове пробвайте у дома да залеете месото или да прибавите като сос към бургера малко разтопен черен шоколад. Ако добавите малко, но много малко лук и босилек за разкош - получава се нещо ново и вълнуващо, при това, както казват манекенките "с отрицателни калории".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени