FACEBOOK

Домати, ядки, капучино, вместо ягоди и шоколад за афродизиаци

Какво да правим времето в карантина

Ако нещата не са се получили по най-добрия начин на Св. Валентин, може обяснението да е просто и на това сме посветили днешния лайфхак. Кой знае защо за афродизиаци се приемат храни като ягодите. Научното обяснение е съдържанието на цинк в тях, но то е толкова малко, че трябва да изядете 7 кг, за да ви подействат. Легенда се оказват и легендите, че Монтесума пиел по 12 чаши шоколад - оригинално не е имало на блокчета, след което редувал жените си в леглото - даже сред съвременните учени се смята, че сладките неща може и да вредят на либидото.

На ръба на вярното е, че червеното вино помага за секса. Това, както показват научните изследвания, важи за дамите, но не бива да се пият повече от 1-2 чаши, за да не се превърне ефектът в дефект. И да доведе до неочаквани последствия.

Ако търсите напитка - афродизиак, сигурно ще се учудите, но това е капучиното. То едновременно помага срещу рак на простата и също така - против еректилна дисфункция.

Още индийците, докато са създавали Кама Сутра, са открили, че млякото е верен спътник на качеството в любовта. Там обаче, вместо кафе, предпочитат да го комбинират например с шафран, който вече доказано и от съвременните учени, помага за добрата функция на половата система на мъжете, както и за повишената възбуда на жените.

Изобщо, афродизиаците са толкова по-добри, колкото повече влияят на обонянието - в този смисъл чудни са кардамонът, куркумата, ванилията - те действат перфектно на центъра на възбудимостта в мозъка.

Последното твърдение категорично беше доказано от изследването на известния американски невролог д-р Алан Хирш върху повишаването на сексуалното желание и увеличаването на притока на кръв, където трябва. Освен ванилията като възбудител, той доказва, че миризми като лавандулата, особено в комбинация с уханието на тиквен кекс, даже аромата на понички вдигат половата сила на мъжа. Жените пък се влияят в тази посока от свежия полъх на нарязана краставица.

Фолиевата киселина, доказали са учените, която се съдържа в зеленчуците, помага на мъжете да действат по-дълго в леглото, а на жените - при забременяване.

Шампион сред тях, неочаквано за мнозина, се оказват ... доматите. Вече сме писали за тяхното благодатно въздействие върху сърдечно-съдовата система. Но те изобщо са супер храна за съдовете в организма, а те всички са взаимно свързани. Изследване на университета в Шефийлд показват, че 1 кг домати - все едно дали ги приемате цели, нарязани или като фреш, вдига с невероятните 40% качеството и активността на мъжките полови клетки.

Освен зеленчуците, група храни, които са афродизиак се оказват ядките. Важно е да бъдат безсолни или да са овкусени съвсем леко. Шам фъстъкът помага за прилив на кръв, където трябва, орехите намаляват опасностите за простатата, лешниците способстват за максимално удоволствие.

Актуално американско изследване показва, че ако 2 пъти седмично хапваме морски дарове, това неминуемо вдига активността и дълготрайността ни в секса. Това доказва известната от миналото легенда за особената сила на стридите - Казанова гълтал сериозно количество, за да пази реномето си на велик любовник.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени