FACEBOOK

Топсоциалист дължи милион на хазната от фирмата си с 20 дела, соцсъветник е на дясната ръка на Нинова – Вяра Емилова

Кой съветва народните ни представители? 


Знаете ли, че всеки депутат разполага със сътрудник/ци, които ги съветват в дадена област, в които се водят специалисти? Уж за тях са предвидени и двете-трети, които получават върху заплатите си народните избранници – огромни безотчетни суми, които им плащаме от джоба си.

  
Освен, че съветва и "помага" на конкретен народен представител, всеки от въпросните сътрудници има достъп до сградите на властта със специална карта, може да чете документи и законопроекти, да прави пред- и задкулисни контакти с другите народни представители, с министрите, има  и още други интересни привилегии...


Кои са тези сътрудници, как биват избирани за постовете и с какво подпомагат народните представители на България?

 

В регистъра на нещатните сътрудници на страницата на парламента (https://parliament.bg/bg/parliamentaryregister) могат да се видят много интересни имена.
Едно от тези имена е на Евгени Георгиев Евгениев - сътрудник на народния представител от Ловеч, Вяра Емилова Йорданова (под номер 54 в горепосочения линк), който съветва Йорданова в областта на "социалната политика".

 

Първо казваме коя е депутатката Вяра Емилова – дясната ръка на Нинова, управителка – в противоречие със закона, на Дума и партийната телевизия БСТВ, с официалната роля на секретар на ИБ на БСП, т.е. нещо като секретарите на ЦК на БКП едно време – да кажем Милко Балев, в пола.

 

Това ретро сравнение не е неуместно, защото тя е пратена от Ловеч в парламента, след като не я избраха от родната Силистра предишния път, защото е кандидатура на бившия първи секретар на ЦК на ДКМС, заместник – министър на финансите, когато се раздаваха червените куфарчета, от които се родиха първите ни официални милионери на 90-те от Г-13, а след това шеф в банката на СИК, както я определи вътрешният министър Бойко Рашков. Същата, в чеято управа все още са дъщерята на боса на ДС Любен Гоцев и неговия побратим от кръга Монтерей и последен лидер на червените земеделци Виктор Вълков.

 

Сега да се спрем на нейния доста интересен съветник, когото тя се надяваше да пробута дори за социален министър Евгени Георгиев Евгениев, син на виден червен функционер от соца.

 

Същият е собственик и управител на фирма с гръмкото название Персонал Холдинг АД. От името личи, че се занимава с управление на хора, на човешки ресурси. Въпросът е как!

 

Персонал Холдинг АД - е шапка на съвкупност от няколко фирми: Евроквалификационен център АД, Медико-П ЕООД, Издателска къща ШАНС АД, Център за обучения и квалификации и други.

 

На всички тези фирми управители са членове на семейство Евгениеви или техни приближени и са кухо създадени, за да усвояват проекти и да участват в обществени поръчки, в това число и еврофондове. 

 

 

Ето и линк към фирмите, свързани с Евгени Евгениев - https://papagal.bg/person/4C113608D09B0D213C3F4E5F6F846FACC38B39FA02A97FFB1BD796B4E90E4F84

 

При проверка в НАП (https://nra.bg/wps/portal/nra/registers-i-spisuci/Spisuci/spisuci-na-dlujnicite-s-neuredeni-publichni-zadulgenia-nad-5000-leva/93e7e240-c9a5-4458-8877-6e4032ba793b) се оказва, че Персонал Холдинг АД дължи на държавата главница  от 721 013лв. (под номер 2297 в приложения файл).

 

По-притеснителното обаче е, че при по-задълбочена проверка се разбира, че задълженията вече са 960 000лв. от неплатени 154 трудови договора (заплати и осигуровки)!


Има около 20 заведени дела към лицето Евгениев и съдът е запорирал движимо и недвижимо имущество, като автомобилите свързани с Персонал Холдинг са пуснати за издирване, за да могат да бъдат погасени задълженията от близо 1 милион лева!

 

Народните представители от левицата би трябвало да отстояват и да "коват" лява социална политика насочена към хората, да не говорим, че не спират и да го разправят по медиите. Сред най-активните в това празно говорене, ако съдим по няколкото неизпълнени обещания за увеличение и преизчисляване на пенсиите, които реално се намалиха за повече от половината бг пенсионери, е именно Вяра Емилова, която е взела за свой съветник точно този човек.

 
Затова за нас представлява огромен интерес как някой, който не се е разплатил със 154 души  може да "съветва" народен представител  и то баш в областта на социалната политика. Или просто някой може би разчита, че би могъл да използва служебното положение тези дългове да бъдат подминавани, докато отпаднат по давност? Все пак Нинова е ресорен вицепремиер, напоследък играе в тандем по финансови интереси с финансовия министър А. Василев, чийто чонек оглавява НАП, а пък червен е  социалният министър, какъвто Евгениев за щастие не успя да стане.

 
При всички случаи: губи държавата, губи хазната, губят ХОРАТА! 

 

Може би само ние помним предизборния девиз на Нинова: „С грижа за хората”. Също като в стария виц от соца, подиграващ лозунга на Т. Живков: „Всичко в името на човека, всичко за благото на човека”, в който се казваше: „А знаем го и кой е човекът”, сега можем да заявим: „А знаем и кои са хората” на червената фурия.

 

 

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени