FACEBOOK

Домусчиев преизбран за нов мандат като Боби, издаде се за Нинова

Кирил Домусчиев е бил преизбран за нов 4-годишен мандат като председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Това е станало на 31 май т.г., след завръщането му от финала на Шампионската лига в Париж, както се разбра от пресконференция на новия стар лидер на работодателската организация в Деня на детето.

Той използва случая, за да съобщи, че протестът на бизнеса и синдикатите се отлага за 24-и и 29-и юни, а не се отменя. Няма и досега разписани „черно на бяло”, както се изрази, противоинфлационни мерки от правителството, а само медийни разкази.

„Българската икономика не е конкурентоспособна по простата причина, че ние плащаме най-скъпата електроенергия и най-скъпия газ! Това рефлектира върху нашите експортни възможности, върху нашата конкурентоспособност и съответно върху нашите възможности да инвестираме и да я развиваме тази икономика! В крайна сметка рефлектира и върху приходите на населението и върху инфлацията!”, разпалено обясни Домусчиев, който е и един от малкото останали индустриалци в страната с реални производства в големи заводи.

За да няма никакво съмнение и подозрение как БСП без субсидия проведе 3 предизборни кампании – последната от тях най-многомилионна, а лидерът й, вече като вицепремиер скоростно налива форми, Домусчиев, чиито основни партньори в бизнеса и политиката са ясни, категорично заяви пред И. Беновска:

„С Корнелия Нинова имаме разбирателство, да! Тя е министър, който ни подкрепя и категорично застана зад нашите искания! Даже някои от идеите и инициативите дойдоха от нейния екип, които ние също възприехме”.

Той не спести отношението си с категорично изказване по адрес на друг член на кабинета: „Не бих желал да коментирам спортния министър нито с добро, нито с лошо!”.

Илиян Костадинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени