FACEBOOK

Проблемните Евроинс и ЛевИнс от година не са платили на клиентите на фалирал туроператор

Две застрахователни дружества, за чиито проблеми се пише в медиите през последните седмици – Евроинс и ЛевИнс, не са платили съвсем неголеми суми по фалита на туроператора Дрийм холидейс, разкрива TravelNews.bg.

Интересно защо отговорното Министерство на туризма не е направило нищо по въпроса? Евроинс, в чийто холдинг е това, което знаем като ЧЕЗ, сиреч тока на народа, за пореден път доказва платежоспособност пред румънския застрахователен надзор, а според информирани се нуждае спешно от 400 млн.евро. ЛевИнс даже влезе в политическите дискусии с неуспелия опит да бъде подпомогнато с поправки в закона в последните дни на отишлия си този месец 48-и парламент, тъй като има сериозни изоставания по изплащане на международни ангажименти, които вече заплашват отрязване на България от важна система.

В регистъра на туроператорите към Министерството на туризма е отбелязано, че ЗД Евроинс АД пише, че ще изплати полагащото се застрахователно обезщетение на клиентите на туроператора, имащи неосъществени туристически пътувания по сключени и заплатени договори за туристическо пътуване, само за периода от 09.02.2022г до 28.04.2022г. Защо година по-късно обещанието е за в бъдеще време, не става ясно. „Желанието и политиката на ЗК "Лев Инс" АД е за обезщетяване на пострадалите в максимално кратък срок “, обясниха за TravelNews от „Лев Инс“, въпреки че туроператорът обяви фалит преди повече от 6 месеца – през юли м.г.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени