FACEBOOK

Министърът от СИК е в кабинета, син на последния бос на ДС – Шумен: каква борба с мафията, какво проатлантическо проевропейство?

Всички клетви на премиера Петков как правителството му е рутено заради борбата си с мафията, статуквото, ДС, Путин губят смисъл при наличието в кабинета му на министър Иван Иванов – шеф на борческия СИК – Шумен според Търговския регистър, зам.-министър на МВР в кабинета Орешарски, ярко доминиран от ДПС, син на последния бос на Държавна сигурност в Шумен.

Той е толкова скъп на Корнелия Нинова, че тя не само допусна да си тръгнат от земеделието двама нейни заместник-министри, за да не махне него, но дори допусна един зам. от ПП в „своя” и най-оборотен ресор, където заедно с колегата й вице Асен Василев са на път да вдъхнат живот на схемата 1,1 млрд. лв. допълнително финансиране за 100-те зърнари от данъкоплатците. Защото са им малко онези над 3 млрд.лв., които същите данъкоплатци им даваме всяка година като субсидия, за да ни спекулират с цената на хляба, олиото и други продукти и да ни ги продават за колкото си решат пари.

Припомяме кратка справка на 19 минути за министър Иван Иванов, този проатлантически и проевропейски интелектуалец от СИК:


„Много е възможно неговите неприятности да се дължат на сериозното разследване на ловното стопанство Паламара. То е претърсвано заради приятелството на експремиера Борисов с боса му Бейзат Яхя (б.р. и тази акция на МВР не стигна до никъде, освен че вдигна шум).

Интересно е, че министърът Иванов още е член – а няма право, но къде е КПКОНПИ, та и основател на Ловно – рибарско сдружение Паламара с ръководител Бейзат Яхя, който по същото време оглавява и Северизточното държавно горско предприятие – златна мина и машина за пари. Същият човек е дългогодишен бос на ДПС в родния край на шефа на СИК-Шумен и сега червен агроминистър.



Той е най-добър приятел – почти брат, на бащата на министър Иванов – Валентин, наричан Шошо, който пък е шеф на Държавна сигурност – Шумен.


Негов първи агент по време на Възродителния процес е не друг, а въпросният Бейзат Яхя, долагат от Позитано 20.



Соцдружбата пререства в демократична, под чадъра на лова, и в солиден бизнес. Синовете на двамата другари – Малкия Шошо – това е кодовото име на министър Иванов в тези кръгове, и Яхя – наследникът на депесаря се оказа депутат на ГЕРБ от областта, също са най-добри приятели.


Това ли е причината Иван Иванов все още да е министър на земеделието?


Да не би пък тази ловна дружба да е причина изобщо за избора за министър на бившия бос на СИК в Шумен според Търговския регистър, който по образование е ... историк?


Министерството на земеделието вече 21 години винаги си е било на ДПС, както и да се е казвал министърът му, през последното десетилетие в прегръдка с ГЕРБ.


Само напомняме, че Нинова направи най-щедрата кампания на БСП на третите миналагодишни парламентарни избори, без субсидия – фокус, който наистина трябва да бъде изследван от математиците и разследван от други професионалисти.

Кой е платил масрафа за десетки милиони?
Какво ли е получил в замяна?


Близо е до акъла.

Радостина Тонева


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени