FACEBOOK

И управител на Красьо Черния е кандидат на Промяната

Инж. Ивайло Стайков е координатор на строежа на Билдест от 4 януари 2021 г. до 4 януари 2023 г., сочи информационната табела на последния проект на семейната фирма на „кадровика” на съдебната власт Красимир Георгиев - Красьо Черния, управлявана от сестра му Даниела.

Това не би било проблем, ако през 8 от месеците той не беше депутат от Продължаваме промяната, после и съветник на регионалния министър. А от 27 юни – деня на падането на кабинета Петков – Нинова, и до реалния край на работата му на 2 август тази година, същият инженер беше единствен заместник – министър на ресорното Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Преди да заеме поста на съветник, той е депутат от Продължаваме промяната в българския парламент и заедно с това до 30 декември м.г. успоредно е управител на фирмата Нова инвестмънт трейд. Той става шеф на дружеството 2 ноември 2016 г., когато групата компании от добре познатата в началото на века строителна империя КРИТ минава под управлението на сестрата на Красьо Черния – Даниела Георгиева.

Нейната Пайн инвест е собственик на дружеството, управлявано от депутата и зам.-министър от ПП. Съдружници в Пайн Инвест ООД са сестрата на Красьо Черния – Даниела Васкова Георгиева – Христова и Тоска ЕООД на кипърската офшорка Лерон Холдингс енд Инвестмънт Лимитид. Именно в работата за тях е цитираният в официалната биография на Стайков: „солиден опит в организация и управление на строително – инвестиционни проекти”.


Интересно е да се отбележи, че Билдест – споменатата по-горе фирма на сестрата на Красьо Черния, на която е координатор кандидат-депутатът от ПП, е в обединение с друга митична строителна фирма, придобила скандална слава в международни разследвания за нередности с еврофондове и „оставила ръцете си” с ремонта на столичната ул. Граф Игнатиев, работилата по къщите за милиони на криптокралицата и крадла на 5 милиарда долара Ружа Игнатова – Джи Пи Груп.

Заедно фирмите Билдест и Джи Пи застрояват полите на Витоша с т.нар. Гаритидж парк.


Напомняме, че по времето на Тройната коалиция, когато Черния редеше Висшия Съдебен Съвет и стана легенда, империята КРИТ, която сега е негова семейна, беше много нашумяла заради продажби на твърде добри цени на апартаменти на бул. България и в Манастирски ливади в София на клиенти като синовете на тогавашния президент Първанов и още много властници – един своеобразен първи Апартаментгейт.


Разкриването му струваше на известния журналист евроатлантик Иво Инджев работата в бТВ, където той беше водещ на най-важното политическо предаване на най-гледаната национална телевизия у нас.


Ивайло Стайков е важен за ПП, тъй като е едновременно земляк и стар приятел на Асен Василев, който го е сложил за втори път кандидат в своята Хасковска листа, но също така движи личните и семейните строителни проекти на Кирил Петков. Фамилията на експремиера, както е известно, беше уличена от Община Царево за незаконна къща.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени