FACEBOOK

В конфликт на интереси е съдийката по делото Миню Стайков

Съдийката по делото срещу Миню Стайков е в конфликт на интереси и трябва да си направи отвод. От документите, които всеки може да види в имотния регистър личи, че Вилислава Ангелова е била в идеална съсобственост, на апетитен терен, друга част от който е на съсобственика й Миню Стайков.

Бизнесменът държи 95% от фирмата МБ, която е едноличен собственик на Бигс Бери Сбит ЕООД, с която съдийката дели имота. През юни, когато вече е водела делото, тя е прехвърлила на майка си своята част, но е запазила правото на ползване, т.е. фактически промяна няма.

Ангелова стана известна по-рано тази година с коментар по повод закриването на спецсъда, където така да се каже правораздаваше. Фразата й стана крилата, тъй като според нея мафията веднага щяла да я прилапа, ако бъде закрита институцията: "Дори и да ни изхвърлите от системата, организираните престъпни групи с радост ще ни приемат", заяви Ангелова.

Делото е забележително и с прокурора по него. Ангел Кънев беше част от спецпрокуратурата и стана обект на медийни разследвания  дали  е получил земеделски земи на цени доста под пазарните – факт, който беше огласен от авторитетната и финансирана от САЩ Свободна Европа. Той притежава имоти, които са трудно обясними по обем и според нивото на възнаграждението му.

Напомняме, че заради чутовния спецекип по делото България беше осъдена от Европейския съд по правата на човека. Отводът на съдията беше искан неколкократно, тъй като трудно някой би могъл да повярва или да признае обективността й. По ... обективни причини!

Пламен Валентинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени