FACEBOOK

Вл. Горанов е купил офис имоти за 750 000 лева

Свързани новини

Финансовият министър в кабинета Борисов 3 Владислав Горанов, разследван от спецпрокуратурата вече 3 г. за нарушения с апартамент в комплекса на братя Домусчиеви ЕСТЕ, се е сдобил с нови недвижимости. При положение, че със съпругата му разполагат с 3 собствени жилища в София на 2 от които е математически невъзможно да е изплатило предсрочно кредитите към Банка ДСК с държавната си заплата. Засега не е разследван и за ползваната от него вила в околностите на София, израсла по време на министерстването му.

Фирмата Трилема Кансълтинг ЕООД, която е еднолична собственост на безработния бивш финансов министър Владислав Горанов, е закупила помещения за офиси в София на стойност 752 994 лв. Това сочи проверка на вестник Сега. Сделката с продавача Лазур 94 АД е сключена на 27 май.

Напомняме, че извършването на собствен консултантски бизнес от Горанов принципно е доста спорно дали е на ръба или е отвъд рамките на закона. Юристите никак не са единодушни има ли изобщо право на това.

А покупките са трудно обясними за безработен, чийто бизнес е основан само преди 8 - 9 месеца, при това издържащ семейство, 4 апартамента и вила. Това са разходи за най-малко 10 000 лв. на месец, без всякакви излишества, като например посещения на скъпи хотели и заведения, където същият е забелязван не веднъж и дваж. Че чак да остават 752 994 лв. за покупка на офиси, които ще бъдат тепърва ремонтирани и обзавеждани за не по-малко от 300 000 лева, ако сметнем средната пазарна цена на една такава операция.

Бизнес имотите, придобити от Горанов, се намират в блок 11 на бул. Цариградско шосе. Първият е офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като "учебна занималня на две нива" и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе.

Бившият финансов министър е декларирал за последно пред държавата, че има 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. Той има консултантска фирма, която още не е публикувала годишен финансов отчет.

Владислав Горанов беше финансов министър по време на последни два кабинета на Бойко Борисов. Той напусна постта на 24 юли миналата година. Тогава Борисов обяви, че ще отстрани министри поради съмнения, че обслужват ДПС и бившия депутат бизнесмен Делян Пеевски. Един от отстранените бе именно Горанов.

От Дубай Васил Божков обяви, че е дал над 60 милиона лева на Владислав Горанов като рекет, за да не закачат хазартния му бизнес в България. Божков казва, че за всякакви въпроси, свързани с Държавната комисия по хазарта, той е държал връзка лично с Горанов. Комисията бе и подчинена пряко на Горанов като финансов министър в 2 кабинета, при които се появи и се разви в бизнес за стотици милиони Националната лотария на Божков. Бизнесменът и в интервю за Сашо Диков и Станислав Цанов в петък посочи, че е предавал сумите лично в памки по 500 евро на Горанов, като никога не е бил претърсван или спиран на влизане в Министерството на финансите, когато е отивал при него, което сочи колко близки са били двамата и че е имало периодичност на този вид приемо – предаване. Владислав Горанов до момента не е завел дело за клевета срещу Божков, а прокуратурата не е образувала по показанията му дело за корупция срещу Горанов – и двете неща не би трябвало да бъдат възможни.

Пред 24 часа Горанов отклонява коментар как може да си позволи подобен имотен размах с твърдението, че бил в бизнеса, а вече не в политиката.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени