FACEBOOK

Не може Горанов да не знае какви данъци е плащал Божков: Дончева

„Няма как Владислав Горанов да не е знаел на каква ставка е плащал данъци Васил Божков пет години и да е разбрал чак на петата година. Всеки може да тълкува, както иска законите, докато не го хванат данъчните“. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева по повод скандала около избягалия в Обединените арабски емирства бизнесмен Васил Божков, който у нас се сдоби с 11 обвинения.

Едно от обвиненията към хазартния бос е, че е плащал данъци за националната лотария върху по-ниска ставка пет години и така е ощетил бюджета със 700 млн. лв.

Това е и тезата и на бившия зам.-министър на финансите Георги Кадиев. Дончева обаче обвини Кадиев, че лъже, че е напуснал Министерството на финансите заради данъците върху хазартния бизнес. По думите й Кадиев подал оставка след назначаването на Мария Мургина за директор на Националната агенция по приходите.

Дончева коментира и проблема с издръжката на ФК „Левски“. Според нея няма значение как ще дойдат и при кого ще отидат акциите на футболния клуб, а кой ще плати дълговете му и ще плаща за новия сезон.

„От времето, когато от Тодор Батков бяха иззети акциите, и бяха дадени на доверения на Бойко Борисов Иво Тонев и на доверения на Делян Пеевски адвокат Александър Ангелов, е ясно кои са истинските собственици на „Левски“, заяви Дончева.

Лидерът на „Движение 21“ смята, че всичко, което се въвежда заради пандемията от коронавирус е световна конспирация и цели преразпределяне на световното богатство, без да се води Трета световна война.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени