FACEBOOK

Лотарията с изрядни отчети с таксите от Горанов и МенТа: одиторските доклади; авторите им правят същото за метрото и НДК

След като със закона на МенТа – първия при Борисов 2, приет от парламента, и последвалата заповед на финансовия министър Горанов от януари 2015 г., подписана лично от него и публикувана 2пъти от нас до момента, са приети новите по-облекчени такси за хазарта, одиторските отчети не намират нарушение на Национална лотария АД.

Наличните в търговския регистър са за 2016, подаден през 2017 г. и за 2017 г., подаден през 2018 г. Отчет за 2018 г., подаден през 2019 г. не е качен, а за миналата, който да излезе тази, още е рано.

Въпреки визуалните дефекти, за които вече беше писано в пресата, ясно се чете подписаното и подпечатаното от одиторите на ИСА в техния независим доклад, базиран не само на числата на счетоводните документи, но и на т.нар. „друга информация”, която е търговска тайна на дружеството, но е достъпна за одиторите, за която те гарантират, че са я прочели. И пишат:

„В случай, че на базата на работата, която сме извършили, достигнем до заключение, че има съществено нарушение (б.р. каквото би било неспазване на държавните регламенти за този бизнес - таксите)..., от нас се изисква да докладваме...

Нямаме какво да докладваме в това отношение”.
Авторът ИСАодит ООД прави отчетните доклади и финансовото консултиране на големи български компании и институции като: НДК, Метрополитен, държавния Електроенергиен системен оператор, Държавното предприятие Радиоактивни отпадъци, държавната фирма за ваксини Бил-био, Информационно обслужване ЕАД, което брои гласовете на избори, ЦГМ, тотото, хотел Хилтън – София, Овъргаз, Албена, Горна баня бутилираща компания, Хисаря бутилираща компания, Литекс, Петрол, международни колоси като Дънди прешъс и Бритиш американ табако у нас.

Управителят Изабела Джалъзова е и председател на Българското одиторско дружество.
Именно тя е подписала и е подпечатала отчетите на Националната лотария.

Виж документи ТУК!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени